Pääministeri Kiviniemi osallistuu tammikuussa uudenlaiseen UK-Nordic-Baltic-yhteistyökokoukseen

Britannian, Pohjoismaiden ja Baltian maiden pääministerit tapaavat Lontoossa 19. ja 20. tammikuuta 2011. Tapaaminen kokoaa yhteen yhdeksän maan pääministerit, elinkeinoelämän vaikuttajia, yrittäjiä ja politiikan uudistajia vapaaseen keskusteluun pohjoisen Euroopan nykyaikaisten talouksien haasteista. Tapaamisessa pohditaan, miten hyvinvointia, tasa-arvoa ja vaurautta voidaan edistää vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa. 

”Tapaaminen tuo yhteen yhdeksän maan edustajat, ideat ja kaikille yhteiset haasteet.  Kokoonnumme Lontooseen kuuntelemaan, oppimaan ja omaksumaan elämänlaatua parantavia uusia ideoita,” kuvasi tapaamista Britannian pääministeri David Cameron.

Pääministeri Mari Kiviniemi pitää kokousta erittäin tervetulleena. ”Pohjoismaat nähdään Britanniassa monessa suhteessa mallimaina. Nyt meillä on tilaisuus kertoa mitä pohjoismainen malli käytännössä tarkoittaa”, pääministeri sanoi. 

”Uskon, että Suomella on paljon annettavaa esimerkiksi ympäristöä, tasa-arvoa ja osaamisen kehittämistä koskevissa kysymyksissä. Samaan aikaan meillä on myös paljon opittavaa muilta mailta: miten hyvinvointia voidaan lisätä tekemällä asiat uudella tavalla. Tällaista ajattelua tarvitsemme jo yksin ikääntyvän väestömme hyvinvoinnin turvaamiseksi.”