Osoitteenmuutoksesta ilmoittaminen väestötietojärjestelmään

Jos olet Suomen kansalainen ja asut ulkomailla, sinun on lähetettävä Digi- ja väestötietovirastoon ilmoitus osoitetietojesi muuttumisesta.

On tärkeää, että osoitetiedot ovat ajan tasalla. Esimerkiksi asevelvollisuuteen liittyvät vapautuspäätökset samoin kuin sopimustulkinnat perustuvat väestötietojärjestelmän osoite- ja kansalaisuustietoihin. Voit saada ilmoituksen äänioikeudesta tai ilmoituksen uhasta menettää kansalaisuus vain, jos osoitetietosi ovat rekisterissä oikein.

Voit ilmoittaa ulkomailla tapahtuneesta osoitteenmuutoksesta joko suoraan Suomeen Digi- ja väestötietovirastoon (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)tai edustustoon. Asiakirjojen välitys edustuston kautta on maksullinen palvelu.

Näin teet osoitteenmuutoksen Britanniassa

Myös Britanniassa pysyvästi tai tilapäisesti asuvan Suomen kansalaisen tulisi aina ilmoittaa Britanniassa tapahtuneesta muutosta.

Osoitteenmuutoksen voi tehdä sähköisesti tämän linkin kautta: Ilmoita ulkomailla tapahtuneesta osoitteenmuutoksesta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos sinulle ei ole mahdollista käyttää verkkolomaketta, voit ottaa yhteyttä edustustoon tai Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkaan. 

Lue lisää: https://dvv.fi/muutto-ulkomailla(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)