Asiakaspalvelu 

Konsulaatin asiakaspalvelu

Konsulaatin asiakaspalvelu ottaa asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella asiakaspalveluaikoina. Jos et pääse tulemaan sovittuna aika, peruthan aikasi ajoissa. Aikoja tarvitsevia asiakkaita on paljon. Voit seurata mahdollisia peruutusaikoja ajanvarausjärjestelmässä.
Passi- ja henkilökorttiasioissa, oleskelulupa- ja kansalaisuusasioissa sekä notaarin palveluihin ajanvaraus tulee tehdä online-ajanvarausjärjestelmän(Linkki toiselle verkkosivustolle) kautta. Viisumiasioissa ajanvaraus VFS Globalin verkkosivuilta. 

Konsulaatin puhelinpalveluaika on maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 15 - 16, puh. +44 (0)20 7838 6242. Linja on ajoittain ruuhkautunut. Jos linja on varattu, soitathan myöhemmin uudelleen tai laitat sähköpostia. 

Edellytämme asiakkaiden käyttävän nenän ja suun peittävää kasvomaskia koko asioinnin ajan.

Huomioithan myös, ettei konsulaatissa ole asiakasvessaa.

Kyselyitä konsulaattiin voi lähettää sähköpostitse [email protected].

Passi-ja henkilökorttiasiat

Passeja ja henkilökortteja myönnetään tällä hetkellä rajoitetuin asiakaspalveluajoin. Asiakaspalveluun tulee varata aika etukäteen online-ajanvarausjärjestelmän kautta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (paitsi hätätapauksissa).  

HUOM! Edellytämme asiakkaiden käyttävän nenän ja suun peittävää kasvomaskia koko asioinnin ajan.

Otathan yhteyttä, jos toivot jo aiemmin tilattujen, valmiiden asiakirjojen postittamista (postimaksu 7 GBP, pitää maksaa etukäteen edustuston tilille).

Viisumiasiat

Ulkoministeriön ohjeiden mukaisesti, voimme toistaiseksi käsitellä vain poikkeusryhmien viisumihakemuksia.

Schengen viisumihakemukset vastaanotetaan VFS Globalin toimipisteissä Lontoossa, Manchesterissa ja Edinburghissa. Lisää tietoa erityiskategorioista VFS Globalin verkkosivuilla(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Kaikkien asiakkaiden tulee varata aika etukäteen VFS Globalin verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Oleskelulupa- ja kansalaisuusasiat

Koronavirusepidemian takia Suomi keskeytti tavanomaisten oleskelulupahakemusten vastaanoton 19.3.2020 lukien toistaiseksi. Oleskelulupatoimintaa käynnistettiin rajoitetusti edustustoissa 16.6.2020 lukien. Lue lisää: Suomi avaa rajoitetusti oleskelulupahakemusten vastaanottoa edustustoissa.(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Asiakaspalveluun tulee varata aika etukäteen online-ajanvarausjärjestelmän kautta(Linkki toiselle verkkosivustolle) 

Puhelin- ja sähköpostitiedustelut 

Puhelinvaihteemme ja konsulaatin asiakaspalvelu on ruuhkautunut. Luethan ennen yhteydenottoasi suurlähetystön ja ulkoministeriön(Linkki toiselle verkkosivustolle) kotisivuilla julkaistut uutiset sekä sosiaalisen median kanavien päivityksemme.

Otathan meihin ensisijaisesti yhteyttä sähköpostitse. Yleisiä tiedusteluja voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Kyselyitä konsulaattiin voi lähettää sähköpostitse [email protected].

Jos asiasi on erittäin kiireellinen, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 10.00–12.00 ja 13.00–16.00 välillä, +44 (0)20 7838 6200. 

Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 tai [email protected].

Juhla- ja vapaapäivät, jolloin suurlähetystö on suljettu. (avautuu uuteen ikkunaan)