Asiakaspalvelu 

Konsulaatin asiakaspalvelu

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi konsulaatin asiakaspalvelu ottaa toistaiseksi vastaan asiakkaita rajoitetusti. Suurlähetystöön otetaan vastaan vain asiakkaat, jotka ovat varanneet ajan etukäteen. Passi- ja henkilökorttiasioissa sekä notaarin palveluihin ajanvaraus tulee tehdä online-ajanvarausjärjestelmän kautta. Oleskelulupa-, kansalaisuus- ja viisumiasioissa ajanvaraus sähköpostitse [email protected].

Konsulaatin puhelinpalveluaika on maanantaisin klo 10 - 11, puh. +44 (0)20 7838 6242.

Edellytämme asiakkaiden käyttävän nenän ja suun peittävää kasvomaskia koko asioinnin ajan.

Kyselyitä konsulaattiin voi lähettää sähköpostitse [email protected].

Passi-ja henkilökorttiasiat

Passeja ja henkilökortteja myönnetään tällä hetkellä rajoitetuin asiakaspalveluajoin. Asiakaspalveluun tulee varata aika etukäteen online-ajanvarausjärjestelmän kautta (paitsi hätätapauksissa). 

HUOM! Edellytämme asiakkaiden käyttävän nenän ja suun peittävää kasvomaskia koko asioinnin ajan.

Otathan yhteyttä, jos toivot jo aiemmin tilattujen, valmiiden asiakirjojen postittamista (postimaksu 6,50 GBP, pitää maksaa etukäteen edustuston tilille).

Viisumiasiat

Ulkoministeriön ohjeiden mukaisesti, voimme toistaiseksi käsitellä vain poikkeusryhmien viisumihakemuksia. Lue lisää: Poikkeusryhmien viisumihakemuksia otetaan vastaan edustustoissa rajoitetusti

Konsulaatti ottaa vastaan vain asiakkaat, jotka ovat varanneet ajan sähköpostitse etukäteen ([email protected]).

Oleskelulupa- ja kansalaisuusasiat

Koronavirusepidemian takia Suomi keskeytti tavanomaisten oleskelulupahakemusten vastaanoton 19.3.2020 lukien toistaiseksi. Oleskelulupatoimintaa käynnistettiin rajoitetusti edustustoissa 16.6.2020 lukien. Lue lisää: Suomi avaa rajoitetusti oleskelulupahakemusten vastaanottoa edustustoissa.

Konsulaatti ottaa vastaan vain asiakkaat, jotka ovat varanneet ajan sähköpostitse etukäteen ([email protected]).

Puhelin- ja sähköpostitiedustelut 

Puhelinvaihteemme ja konsulaatin asiakaspalvelu on ruuhkautunut. Luethan ennen yhteydenottoasi suurlähetystön ja ulkoministeriön kotisivuilla julkaistut uutiset sekä sosiaalisen median kanavien päivityksemme.

Otathan meihin ensisijaisesti yhteyttä sähköpostitse. Yleisiä tiedusteluja voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Kyselyitä konsulaattiin voi lähettää sähköpostitse [email protected].

Jos asiasi on erittäin kiireellinen, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 10–12.30 ja 13.15–16.00 välillä, +44 (0)20 7838 6200. 

Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 tai [email protected].

Juhla- ja vapaapäivät, jolloin suurlähetystö on suljettu.