Asiakaspalvelu 

Konsulaatin asiakaspalvelu

Konsulaatin asiakaspalvelu ottaa asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella asiakaspalveluaikoina. Ajat varataan online-ajanvarausjärjestelmästä. Jos et pääse tulemaan sovittuna aika, peruthan aikasi ajoissa.

Ajanvaraus avataan kalenterikuukausi kerrallaan edellisen kuukauden kolmantena maanantaina. Ajat avautuvat klo. 14:00 alkaen. Jos järjestelmässä ei näy vapaita aikoja, ajanvaraus on täynnä. Voit seurata mahdollisia peruutusaikoja ajanvarausjärjestelmässä.

Huomioithan myös, ettei konsulaatissa ole asiakasvessaa.

Passi-ja henkilökorttiasiat, kansalaisuusasiat sekä notaaripalvelut

Asiakaspalveluun tulee varata aika etukäteen online-ajanvarausjärjestelmän kautta (paitsi hätätapauksissa).  

Varaa aika ajanvarausjärjestelmässä(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Ajanvaraus avataan kalenterikuukausi kerrallaan edellisen kuukauden puolivälissä. Jos järjestelmässä ei näy vapaita aikoja, ajanvaraus on täynnä. Voit seurata mahdollisia peruutusaikoja ajanvarausjärjestelmässä.

Otathan yhteyttä, jos toivot jo aiemmin tilattujen, valmiiden asiakirjojen postittamista (postimaksu 7 GBP pitää maksaa etukäteen edustuston tilille).

Viisumiasiat

Schengen viisumihakemukset vastaanotetaan VFS Globalin toimipisteissä Lontoossa, Manchesterissa ja Edinburghissa. Lisää tietoa hyväksytyistä viisumikategorioista VFS Globalin verkkosivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Kaikkien asiakkaiden tulee varata aika etukäteen VFS Globalin verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Oleskelulupa-asiat

Oleskelulupahakemukset vastaanotetaan VFS Globalin toimipisteissä Lontoossa, Manchesterissa ja Edinburghissa. Lisää tietoa VFS Globalin verkkosivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.). Kaikkien asiakkaiden tulee varata aika etukäteen VFS Globalin verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Puhelin- ja sähköpostitiedustelut 

Otathan meihin ensisijaisesti yhteyttä sähköpostitse. Yleisiä tiedusteluja voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen sanomat.lon@gov.fi. Kyselyitä konsulaattiin voi lähettää sähköpostitse [email protected].

Jos asiasi on erittäin kiireellinen, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00–12.00 ja 13.00–16.00, +44 (0)20 7838 6200. 

Konsulaatin puhelinpalveluaika on maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 15 - 16, puh. +44 (0)20 7838 6242. Linja on ajoittain ruuhkautunut. Jos linja on varattu, soitathan myöhemmin uudelleen tai laitat sähköpostia.

Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 tai [email protected].

Juhla- ja vapaapäivät, jolloin suurlähetystö on suljettu. (avautuu uuteen ikkunaan)