Edinburgh Fringe festivaaleilla jälleen suomalaisia esiintyjiä

Edinburgh Fringe Festival järjestetään joka elokuu Skotlannin pääkaupungissa Edinburghissa. Olemme listanneet tähän artikkeliin tämän syksyn suomalaisia näytelmiä ja esityksiä festivaaleilla.

Kuva: Petra Hellberg
THIS IS THE TITLE, esiintyjä: Ima Iduozee.

Osa suomalaisista esityksistä on osa From Start to Finnish yhteistyön tulosta. From Start to Finnish on Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön perustama ja Pleasance teatterin ja Ace Productionin toteuttama yhteistyökonsepti, joka tuo suomalaisia näytelmiä ja muuta tuotantoa Britanniaan sekä britannialaisia näytelmiä ja tuotantoa Suomeen. Edinburgh Fringellä on nähtävissä myös muita suomalaisia esityksiä.

ISMO: Words Apart

Syksyn uudessa stand-up show:ssa Ismo haastaa sanojen määritelmiä ja muuttaa samalla niiden käsitykset! Sanat ja maailma eivät pysy samana Ismon shown jälkeen.
Ismo aloitti komedia uransa vuonna 2002 kotimaassaan. Vuonna 2014 Ismo teki USA:n debyyttinsä Laugh Factory'ssa Hollywoodissa, jossa hän voitti otsikon "The Funniest Person in the World". Vuonna 2016 hän muutti Los Angelesiin ja esiintyy nykyään säännöllisesti eri komediaklubeilla.

Klo 20:20 (60 MIN) 1.–26.8.
Ei esityksiä seuraavina päivinä: 13.8.
Pleasance Dome

ALL THE LIGHTS ARE ON

Tunteita herättävä näytelmä nuoren naisen aivosyövästä aloittaa Fringen suomalaisten esitysten sarjan. Näytelmän on käsikirjoittanut Kaisa Lundán ja ohjannut Julian Garner.

Klo 11:40 (60 MIN) 3.– 26.8.
Ei esityksiä seuraavina päivinä: 8.8., 13.8., 20.8.
Summerhall Anatomy Lecture Theatre

THE ARTIST

The Artist on jatkoa Circo Aereon ja fyysisen teatterin armoitetun taitajan,Thom Moncktonin, edelliselle yhteistyölle. The Pianist nousi yleisö- ja arvosteluhitiksi Suomessa ja maailmalla.
 

Klo 16:20 (55 MIN) 3.–27.8.
Ei esityksiä seuraavina päivinä: 14.8.
Assembly Roxy Upstairs

THE SAUNA

Suomalaisen perinteen mukaan sauna on juhlallinen paikka. Myyttien mukaan jokaisella saunalla oli oma henki, jota kävijöiden tulisi kunnioittaa. The Sauna on tarinan vanhasta naisesta, jonka aikomusta kuolla häiritsee ärsyttävä saunahenki.

Klo 17:25 (50 MIN) 4.–26.8.
Ei esityksiä seuraavina päivinä: 8.8., 13.8., 20.8.
Summerhall Tech Cube 0

COCK, COCK… WHO’S THERE?

Samira Elagoz vie katsojat mukanaan henkilökohtaiseen tutkimushankkeeseensa kolmessa maanosassa. Cock, Cock... Who’s There? on hillittömän hauska ja koskettava vastakkainasettelu, jossa Elagoze sittelee sukupuolten välisiä suhteita julmassa ja ihmeellisessä maailmassa.

Klo 18:45 (65 MIN) 4.–26.8.
Ei esityksiä seuraavina päivinä: 8.8., 9.8., 20.8.
Summerhall Tech Cube 0

THIS IS THE TITLE

This Is The Title on Ima Iduozeen debyytti koreografina ja solistina. Esitys on kiertänyt 14 eri maassa ja saanut kansainvälistä tunnustusta ympäri maailmaa.

Klo 19:30 (25 MIN) 3.–19.8.
Ei esityksiä seuraavina päivinä: 6.8., 13.8.
Dance Base

WIREDO

WireDo on nykysirkusteos, joka yhdistää kahta harvinaista alalajia, nuorallatanssia ja Shibaria (japanilainen sidontataide). WireDo käsittelee kahden eri taiteenlajin herkkyyksiä tuomalla ne lavalle modernilla otteella.

Klo 21:00 (50 MIN) 2.–27.8.
Ei esityksiä seuraavina päivinä: 14.8.
C South Main Theatre


 

Lisätietoa festivaaleista ja ohjelmasta löytyy tapahtumien virallisilta sivuilta:
Edinburgh Fringe(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
From Start to Finnish(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) 
Ismo Leikola Official(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)