Ajaton Aalto ja Ola Kolehmainen yhteisnäyttelyssä

Suomalainen arkkitehtuuri, muotoilu ja valokuvataide ovat tänä kesänä esillä Lontoossa, kun PM House & Gallery avaa ovensa Reason & Intuition: Alvar Aalto & Ola Kolehmainen in Soane -näyttelyyn 4.7.–24.8.

Kuva: Martti Kapanen, Alvar Aalto Museum
Alvar Aallon suunnittelema Paimio 41 nojatuoli (1932)

Näyttelyssä on esillä nelisenkymmentä arkkitehti Alvar Aallon (1898–1976) luomusta. Kansainvälisesti arvostetun modernistin ja ajattoman funktionalistin töistä esillä on pöytiä, tuoleja, valaisimia ja lasiesineitä. Lisäksi näyttelykävijät pääsevät tutkimaan alkuperäisiä Aallon tekemiä yksityistalojen suunnitelmia. Näyttelykokemusta voi vielä syventää kokeilemalla näytteille asetettujen huonekalujen funktionaalisuutta istuutumalla vaikka Aallon suunnitteleman pöydän ääreen.

Arkkitehtuurin historian ja nykyarkkitehtuurin suhdetta tutkivan Ola Kolehmaisen töistä on esillä kolme valokuvakokoelmaa. Valosta ja tilasta kiinnostuneen Kolehmaisen kokoelmat ammentavat voimansa Alvar Aallon rakennuksista, italialaisesta Sienan katedraalista ja Istambulin suurimmista moskeijoista. Kolehmaisen valtavat valokuvat tutkivat tilaa ja rakennettua ympäristöä, sekä arkkitehtuurista toistoa ja symmetriaa.

Kuva: Ola Kolehmainen, courtesy of Purdy Hicks
Prince Sehzade 1548 XXVI (2014)

Näyttelyssä on esillä myös kuvataiteilija Elena Näsäsen Passer By -videoinstallaatio, jossa japanilaisnainen matkustaa Helsingissä raitiovaunulla kuvaten Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä PM House & Galleryn, Suomen Lontoon instituutin ja Alvar Aalto -museon kanssa.

Lue lisää:
Pitzhanger Manor House & Gallery(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)