Jalkapallon EM-kisat Saksassa – Ohjeita maahan matkustaville

Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailut järjestetään Saksassa 14. kesäkuuta – 14. heinäkuuta 2024.

Valokuva: Pia Inberg
Valokuva: Pia Inberg

Otteluita järjestetään 10:ssä kaupungissa: Berliini, Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hampuri, Leipzig, München ja Stuttgart. Kattavat tiedot mukaan lukien otteluohjelma on koottu UEFA:n verkkosivuille: UEFA(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Otteluita järjestävien kaupunkien verkkosivuilta löytyy mm. paikallisviranomaisten yhteystiedot:

MUISTETTAVAA

Tutustu matkustustiedotteeseen

Tutustu Suomen ulkoministeriön ylläpitämään Saksan matkustustiedotteeseen, josta saat tietoa maan turvallisuustilanteesta, rikollisuudesta, liikenneturvallisuudesta, terveystilanteesta ja matkustamiseen liittyvistä säännöistä. Ajan tasalla olevan matkustustiedotteen löydät ulkoministeriön verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Tee matkustusilmoitus

Tee ulkoministeriölle matkustusilmoitus osoitteessa www.matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.). Kun ilmoitat henkilö- ja yhteystietosi matkan aikana sekä muut matkaa koskevat tiedot, ulkoministeriö voi matkan aikana tavoittaa sinut sen kautta mahdollisessa poikkeustilanteessa.

Passi, matkavakuutus

Tarkista passin tai henkilökortin voimassaolo.

Muista, että yllättävien tilanteiden varalta matkalla kannattaa olla voimassa oleva matkavakuutus.

Ota matkustusasiakirjoistasi (passin henkilötietosivu tai henkilökortin kuvapuoli ja mahdollinen matkavakuutuskortti) kopiot ja säilytä niitä eri paikassa kuin alkuperäisiä asiakirjoja. Kopiot helpottavat ja nopeuttavat asiakirjojen hankkimista kadonneiden tilalle.

 

TURVALLISUUS JA HÄTÄTILANTEET

Hätätilanteissa ota yhteyttä paikallisviranomaiseen (yleinen hätänumero 112 ja kaupunkien verkkosivuilta löytyy lisää yhteystietoja) tai tilanteen mukaan ulkoministeriön päivystykseen +358 9 160 55 555 (24/7).

Hätätapauksissa virka-aikana voit ottaa yhteyttä Berliinin suurlähetystöön: puh. +49 305 050 30, klo 10.00-12.00 ja 14.00-15.30.

Hyödyllistä tietoa mm passin tai henkilökortin katoamistapauksissa löytyy suurlähetystön verkkosivuilta: Suomi Saksassa.

Päivystys 24/7

https://finlandabroad.fi/o/um-theme/images/icons/services/icon-paivystys.png
+358 9 1605 5555
[email protected]

 

Ulkomailla hädässä olevien suomalaisten avustaminen. Puhelut tallennetaan.