Ductor Suomi 100 -pääkumppaniksi Saksassa

Helsinkiläinen bioteknologinen cleantech-yritys Ductor on Suomen Saksan-suurlähetystön pääkumppanina järjestämässä Suomi 100
-juhlakonserttia
Berliinin filharmoniassa 27.11.2017. Ductorin tavoitteet ovat samansuuntaisia Suomen ympäristöpolitiikan kanssa: hidastetaan ilmastonmuutosta, tehostetaan kierrätystä, edistetään kestävää ruoantuotantoa ja kehitetään uusiutuvaa energiaa. Tavoitteena on parempi tulevaisuus terveemmässä ympäristössä.

 Ductor aloitti korkean teknologian start up -yrityksenä vuonna 2009. Bioteknologian tutkimus ja tuotekehittely on tuottanut tuloksia: ensimmäinen konkreettinen markkinarako löytyi energiana käytetyn biokaasun tuotannon tehostamisessa. Ductorin kehittämä menetelmä mahdollistaa korkeatyppisten raaka-aineiden hyödyntämisen biokaasuntuotannossa. Sivutuotteena saadaan arvokkaita jalostettuja lannoitteita. Tämä käänteentekevä menetelmä on paitsi liiketaloudellisesti kannattava myös ympäristöä suojeleva.

Ductorin toimitusjohtaja Ari Ketola on tyytyväinen eettisesti pitävään bisnekseen: "Tähän asti biokaasun raaka-aineena on käytetty energiakasveja, esimerkiksi sitä varten kasvatettua maissia. Ruokapulasta kärsivässä maailmassa se on tuhlausta. Samaan aikaan teollistunut elintarviketuotanto tuottaa sivutuotteena orgaanisia virtoja, joiden hyödyntämien on tehotonta. Biohajoavat ruokajätteet, maatalousjätteet sekä teurasjätteet ovat kaikki biokaasun tuotantoon sopivia raaka-aineita, joita Ductorin fermentointiteknologialla pystyy nyt hyödyntämään’’.

Korkeatyppisten jätteiden laajamittainen hyödyntäminen ei ole ollut aikaisemmin mahdollista, sillä raaka-aineen sisältämä typpi aiheuttaa vaikeuksia biokaasun tuotantoprosessissa. Ductorin innovaatiolla tämä typpi voidaan poistaa biokaasun tuotannossa käytettävästä raaka-aineesta ennen biokaasun tuotantoa. Ductorin fermentointiteknologian ansioista biokaasun tuotantoprosessin sivutuotteena voidaan valmistaa arvokkaita ravinteita kuten typpi- ja fosforilannoitetta.

Yrityksen kunnianhimoisena tavoitteena on saada koko maailma mukaan kiertotalouteen teknologiallaan, joka hidastaa ilmastonmuutoksen etenemistä ja tuottaa ravinteita kierrättämällä kestävää ruoan tuotantoa ja päästötöntä uusiutuvaa energiaa.



Ductor Saksaan tehostamaan bioenergiaa

Ductor on etabloitunut Saksan markkinoista, koska Saksaan perustettiin niin sanotun Energiewenden, ydinvoimasta luopumispäätöksen jälkeen tuhansia biokaasuvoimaloita, joiden taloutta tämä tehokkaampi tuotantomenetelmä parantaisi. Ensimmäinen laitos rakennetaan Niedersachseniin. Ductor on Suomen suurlähetystön pääkumppanina Suomi 100 -juhlakonsertissa, jotta saksalaisen yleisön tietoisuus ympäristöongelmien ratkaisumahdollisuuksista lisääntyisi.

"Bioenergia ja jäteongelma eivät kuulosta yleviltä mutta niiden ratkaiseminen on arvokkaan juhlan arvoista", sanoo toimitusjohtaja Ketola.

Ilman yksityistä rahaa suurkonsertti ei onnistuisi

Ilman yksityisiä kumppaneita suurlähetystö ei pystyisi järjestämään suurta konserttia. Suomen 100. itsenäisyyspäivän kunniaksi päätettiin kerätä voimat yhteen ja osoittaa, että Suomen ja Saksan yhteistyö tuottaa tulosta paitsi musiikkimaailmassa myös korkeateknologian ja kaupan vaihdossa.

Filharmonian Suomi 100 -juhlakonsertissa esiintyvät ensimmäistä kertaa yhdessä eri musiikkilajeja edustavat suomalaiset, Saksassa asuvat huippumuusikot. Ohjelmistossa on suomalaista klassista ja kevyttä, jazzia ja nykymusiikkia.

Konsertti järjestetään Berliinin filharmonian kamarimusiikkisalissa maanantaina 27.11.2017 klo 19:00. Saliin mahtuu yli 1200 kuulijaa. Liput tulevat myyntiin syyskuussa.

ductor logo

Ductor Suomi 100 -pääkumppani Saksassa hillitsee ilmastonmuutoksen etenemistä, tekee biojätteestä arvokkaita lannoitteita ja uusiutuvaa energiaa ympäristöystävällisesti ja taloudellisesti. Parempi tulevaisuus!