Utbildning och vetenskap

Finlands expertis inom småbarnspedagogik, grundskole-, gymnasie- och eftergymnasial utbildning är globalt erkänd. I Sydafrika erbjuder finska utbildningsföretag den senaste pedagogiken och program för kompetensutveckling. Detta inkluderar kompetensutveckling inom teknik, utbildningsleverans, skogsbruk och miljö, hälsa, kommunikation samt för lärare och ledarskapsutbildningar. Det finns ett särskilt intresse för digitalisering och nya inlärningsrutiner, lärarutbildning och hur man bättre kopplar studier till det förändrade arbetslivets krav.

Arbetet i Team Finland-nätverket i Sydafrika kompletteras av en expert från Team Finland Knowledge (TFK)(Länk till en annan webbplats.)(Länk till en annan webbplats.) som är baserad på Finlands ambassad i Pretoria. TFK-experten arbetar intensivt med klusterprogrammet Education Finland(Länk till en annan webbplats.)(Länk till en annan webbplats.)  som sammanför finsk utbildningskunskap.

För mer information om Team Finland Knowledge(Länk till en annan webbplats.)(Länk till en annan webbplats.) och samarbete inom vetenskap och forskning

Finlands universitet och forskningsintitut har länge fört gemensamt forsking på många ämnesområde med sina sydafrikanska partner institutioner. Samarbete öks med hjälp av finska universitets nya pilotnätverk och gemensamt forskningsfinancierin.

Studera i Finland                              

Är du intresserad att plugga i Finland? Finlands världsberömda internationella högskolor och universitet erbjuder många engelska program i olika ämnesområde mest på magister- och doktorandnivå. Jämförd med den höga kvaliteteten, är studieavgifterna låga och alla icke-EU medborgare har möjligheten att söka stipendier. Att klara vardagen som student stöds av fri hälsovård, fungerande kollektivtraffik, studentbostäder och -mat samt aktiva idrott och kulturella studentföreningar. Det är tillåten att skaffa jobb när man pluggar och många studieprogram innehåller arbetspraktik. Läs mer här (Länk till en annan webbplats.)och börja din äventyr i Norden!