Marknadsmöjligheter i Tunisien  

Det finns stor efterfrågan för finsk know-how i Tunisien 

 Tunisiens statsekonomi är för närvarande instabil eftersom att dem inte kan komma överens om IMF-fördraget. Under juli 2023 ingick EU och Tunisien i ett fördrag som betydde att dessa två ska alliera sig och jobba för digitalisering, utbildning, energiomställning, cirkulär ekonomi och lantbruk. Detta kan betyda även fler nya möjligheter för finska företag. 

Tunisien strävar efter en uppbyggnad av en smart och hållbar infrastruktur och finsk kompetens är välkänd i Tunisien för sin förmåga inom dessa sektorer. Finland är också känt för sin utbildning, jämställdhet och goda förvaltning. Det är viktigt för oss att växa finländska företag i Tunisien och det innehåller att främjar Finlandsbilden. 

Vi tror att Tunisien kan agera som en port till rest av fransktalande Afrika och andra arabiska länder. För att garantera finsk framgång i Tunisiens marknadsekonomi måste man ta risker i beaktande och välja lokala pålitliga konsultanter och kunder. 

Finlands ambassad i Tunisien täcker också Libyen. För information om den Libyska marknadsekonomi ni kan kontacka ambassaden.