Tietoyhteiskuntaa käsittelevä huippukokous: Suomen valmisteluryhmä asetettu

Ulkoministeriö on asettanut kansallisen valmisteluryhmän johtamaan Suomen valmistautumista Kansainvälisen tietoliikenneliiton (ITU) järjestämään tietoyhteiskuntaa koskevaan huippukokoukseen. Huippukokous järjestetään kaksiosaisena siten, että ensimmäinen osa on joulukuussa 2003 Genevessä ja toinen osa vuonna 2005 Tunisissa. Huippukokouksen valmistelukomitea kokoontuu ensimmäisen kerran ensi viikolla Genevessä.

Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous on hyväksynyt huippukokouksen järjestämisen YK:n pääsihteerin tuella ja asettanut sille tavoitteeksi luoda korkeimmalla poliittisella tasolla yhteinen näkemys ja visio tietoyhteiskunnasta. Kokous keskittyy erityisesti teollisuus- ja kehitysmaiden välillä vallitsevan ns. digitaalikuilun kaventamiseen.

Suomen kansallisessa valmisteluryhmässä on edustettuna huippukokouksen sisällön kannalta keskeisiä viranomaisia, työmarkkina- ja kansalaisjärjestöjä sekä yrityssektori ja tutkimusyhteisö. Valmisteluryhmän puheenjohtajana toimii ulkoasiainneuvos Asko Numminen. Hän palaa syyskuun alussa Suomeen Brasiliasta, jossa hän on toiminut Suomen suurlähettiläänä.

Lisätietoja: linjanjohtaja Hannu Kyröläinen, puh. 1605 5036 ja lähetystöneuvos Liisa Valjento, puh. 1605 5282





YK
tieto- ja viestintätekniikka