Suomalaisyhteisö Thaimaassa

Thaimaassa asuu pysyvästi noin 1500-2000 ja pysyväisluonteisesti muutamia tuhansia suomalaisia.

Krungthepin Suomalaiset

Krungthepin Suomalaiset on Bangkokin suomalaisten yhdistys, joka on perustettu vuonna 2004. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria sekä toimia linkkinä Thaimaan eri suomalaisten yhdistysten välillä. Yhdistys myös ylläpitää jäsenilleen tarkoitettua kirjastoa. Lisätietoa Krungthepin Suomalaisista saa lähettämällä yhdistykselle sähköpostia.

Sähköposti: [email protected]
Verkkosivut: kruntsu.wordpress.com(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Facebook: Krungthepin Suomalaiset(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Bangkokin Suomi-koulu Bansku

Bangkokin Suomi-koulu Bansku (Finnish Language School in Bangkok) on suomen kielen ja kulttuurin opetukseen keskittynyt koulu, joka on tarkoitettu 3 vuotta täyttäneille suomalaisille tai suomalaista sukujuurta oleville lapsille. Tapaamme opetuskaudella sunnuntaisin noin joka toinen viikko 2 tuntia kerrallaan NIST International Schoolin tiloissa. Tavoitteenamme on ylläpitää ja kehittää oppilaidemme suomen kielen taitoa tarjoamalla heille suomen kieleen pohjautuvia, oppimista innostavia aktiviteetteja, sekä mahdollisuus viettää hauskoja hetkiä yhdessä muiden suomen kielestä kiinnostuneiden lasten kanssa.

Sähköposti: [email protected] (avautuu uuteen ikkunaan)
Facebook: Bangkokin Suomi-koulu Bansku(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Pattaya Suomi-Seura

Pattaya Suomi-Seura toimii aktiivisesti erityisesti talvikaudella, kun suomalaiset lomailevat Pattayalla. Jäsenmäärä on noin viisisataa. Seura järjestää mm. karaoke- ja tanssi-iltoja, ja sauna lämpiää lauantaisin. Sen tiloissa voi käydä lukemassa lehtiä ja lainaamassa kirjoja. Päivittäin on tarjolla kotiruokaa.

308/388 Pratamnak Road Soi 3
Moo 12, Nongprue
Banglamung Chonburi
20150 Thailand
Puh. +66 (0)6 1095 0890

Sähköposti: [email protected] (avautuu uuteen ikkunaan)
Kotisivut: www.pattayasuomiseura.fi(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)
Facebook: Pattaya(Linkki toiselle verkkosivustolle) Suomi-Seura(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) 

Hua Hinin seudun suomalaiset

Vuonna 2009 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on auttaa Hua Hinissa ja sen lähialueella oleskelevia suomalaisia kaikissa Thaimaassa asumiseen ja elämiseen liittyvissä asioissa sekä parantaa jäsentensä viihtyvyyttä Thaimaassa. Jäseniä on noin 350. Yhdistyksellä on kirjasto ja kerhotilat Hua Hin Soi 94/1 varrella.

Sähköposti: [email protected] (avautuu uuteen ikkunaan)
Kotisivut: http://www.huahininseudunsuomalaiset.fi/(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)
Facebook: Hua Hinin seudun suomalaiset(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Pattayan Suomalainen koulu

Pattayalla on toiminut vuodesta 2010 koulu, jossa sovelletaan suomalaista opetussuunnitelmaa suomalaisten opettajien voimin. Koulun tarkoituksena on helpottaa Thaimaassa asuvia ja täällä matkailevia perheitä järjestämään lastensa koulutus.

Kotisivut: www.pattayansuomalainenkoulu.com(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Suomalaispastori

Suomalaispapin tehtäviin kuuluu tärkeimpien kirkollisten palvelujen jumalanpalvelusten ja toimitusten järjestäminen sekä Thaimaassa asuville suomalaisille että matkailijoille. Kirkollisista toimituksista, kuten kasteesta tai avioliittoon vihkimisestä, tulee ottaa yhteyttä etukäteen. Suomalaispastorin kanssa on myös mahdollisuus luottamukselliseen keskusteluun ja sielunhoitoon. Papin tavoittaa parhaiten sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Yhdessä paikallisten suomalaisyhteisöjen kanssa pyritään järjestämään tärkeimpiin kirkkovuoden tapahtumiin, jouluun ja pääsiäiseen liittyvät jumalanpalvelukset myös Bangkokin ulkopuolella. Näiden vierailujen yhteydessä pappi on käytössä kirkollisiin toimituksiin ja yksityisiin keskusteluihin.

Lisätietoja verkkosivuilta:

suomenkirkkothaimaassa.fi(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)
Ruotsin kirkko/Svenska kyrkan(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)
Suomen ev.lut. kirkko maailmalla(Linkki toiselle verkkosivustolle)