Thaimaalaista tereftaalihappoa polkumyyntitutkintaan

Komissio on avannut 22. joulukuuta 2009 polkumyynti- ja tasoitustullitutkinnat koskien Thaimaasta tuotua tereftlaalihappoa.

Komissio on avannut 22. joulukuuta 2009 polkumyynti- ja tasoitustullitutkinnat, jotka koskevat Thaimaasta tuotua tereftlaalihappoa. Polkumyyntitutkinnan tarkoitus on selvittää viedäänkö Thaimaasta Euroopan yhteisöön tereftlaalihappoa polkumyytyyn hintaan ja aiheuttaako tämä vienti merkittävää vahinkoa yhteisössä toimivalle teollisuudelle. Tasoitustullitutkinnan tarkoitus on selvittää johtuuko mahdollinen vahinkoa aiheuttava alihintainen tuonti yhteisöön Thaimaan viranomaisten antamista tuotanto- tai vientituista.

Tutkinnan seurauksena komissio voi esittää lopullisten, normaalisti viisi vuotta voimassa olevien polkumyynti- ja tasoitustullien asettamista Thaimaasta peräisin olevalle tuonnille. Polkumyyntitutkinta kestää normaalisti noin 12-15 kuukautta. Tasoitustullitutkinta kestää enimmillään 13 kuukautta. Komissio voi kuitenkin jo tutkinnan aikana esittää väliaikaisten polkumyynti- ja tasoitustullien asettamista.

Komissio kehottaa kaikkia asianosaisia osapuolia olemaan yhteydessä komissioon 15 päivän kuluessa tutkinnan avaamisesta.
 

Euroopan unionin virallinen lehti C313:

 

Lisätietoja: kaupallinen neuvos Ritva Haukijärvi, puh. (09) 160 56174,
projektiavustaja Sara Ohls, puh. (09) 160 56049