Koronavirustilanne Thaimaassa

Thaimaan viranomaiset ovat 1.10. 2022 lähtien poistaneet pandemia-statuksen Covid-19 virukselta. Rokotuksia ja rokotustodistuksia ei enää vaadita ja maskeja kohtaan liittyvistä vaatimuksista on pääsääntöisesti luovuttu. Thailand Pass -maahantulolupa- ja vakuutusvaatimuksesta on luovuttu 1.7. lähtien. Palvelut ovat auki ja maan sisäinen liikenne toimii. Kasvosuojaimen käyttö on vapaaehtoista, monet käyttävät edelleen etenkin ruuhkaisissa ja huonosti ilmastoiduissa paikoissa.

Matkailijoiden tulee noudattaa Thaimaan viranomaisten säännöksiä. Näihin säännöksiin eivät Suomen edustustot voi vaikuttaa. Suunnittele matkasi huolella myös sairastumiseen liittyvien riskien osalta sekä selvitä tarkoin vakuutusehtosi.

Seuraa tiedotusvälineitä ja viranomaisten tiedotuksia. Tee matkustusilmoitus osoitteessa www.matkustusilmoitus.fi.

Thaimaan koronavirustilanteesta löytyy tietoa muun muassa terveysministeriön verkkosivuilta, maan hallituksen tiedotteista sekä  COVID-19 –katsauksista.

Lisätietoa:

Thaimaa on luopunut erillisestä koronarajoituksiin liittyvistä maahantulolupa- sekä vakuutusvaatimuksesta. Ilman kattavaa vakuutusta sairaustapauksissa voi hoito olla kuitenkin erittäin kallista. Huolehdi vakuutusturvasi kuntoon ennen matkaa.

Thaimaan tavanomaiset maahantulosäännökset viisumivapaudesta ja viisumivelvollisuudesta ovat voimassa.

Ole yhteydessä Thaimaan suurlähetystöön lähtömaassasi selvittääksesi, mitä asiakirjoja tarvitset matkustusta varten. Perehdy maahantulosäännöksiin ja Thaimaan viranmaisten ohjeisiin huolellisesti ja ota mukaasi paperikopiot kaikista kokoamistasi asiakirjoista.

Lisätietoja:

Liikkuminen

Thaimaan sisällä matkailu on mahdollista. Kaukoliikenteen bussit ja junat operoivat normaalisti.  Kasvosuojainta monet käyttävät yhä liikennevälineissä ja muissa ruuhkaisissa paikoissa.

Kasvosuojaimen käyttö on Thaimaassa vapaaehtoista 23.6.2022 lähtien. Terveysviranomaiset suosittelevat kuitenkin kasvosuojaimen käyttöä mm. ruuhkaisissa ja huonosti ilmastoiduissa paikoissa, esim. julkisessa liikenteessä. Lisäksi kasvosuojaimen käyttöä suositellaan iäkkäille ja riskiryhmiin kuuluville henkilöille.

Rokotuksista

Thaimaassa asuvat ulkomaalaiset voivat tiedustella koronarokotteita terveystietonsa omaavista sairaaloista tai asuinmaakuntansa terveysviranomaisilta. Monet sairaalat tarjoavat koronarokotteita myös laajemmin massa asuville ulkomaalaisille riippumatta siitä, onko asiakkaalla hoitosuhdetta ao. sairaalaan.

Suomessa koronarokotusten järjestäminen ja antaminen on annettu kuntien vastuulle ja tehtäväksi.

Lisätietoja:

Palvelut

Palvelut ovat pääosin auki. Vaikka kasvosuojaimen käyttö on lähtökohtaisesti vapaaehtoista 23.6.2022 lähtien, saattavat jotkut palveluntarjoajat kuten kaupat, liikenneoperaattorit jne. edellyttää sen käyttöä toimitiloissaan. Käsihuuhteita on yleisesti saatavilla kaupoissa, ostoskeskuksissa ja ravintoissa.

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Thaimaassa on noudatettava viranomaisten antamia ohjeita. Sanktiot rajoitusten rikkomisesta ovat mahdollisia.

Edustuston asiakaspalvelu

Edustuston asiakaspalvelu on avoinna ajanvarauksella.

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].