UM skärpte resemeddelandet gällande Storbritannien

Finlands ambassad i London uppmanar i sitt färska resemeddelande resenärer att undvika platser där kravaller förekommer och områden där det är oroligt. Säkerhetsåtgärderna på landets flygplatser och vid massevenemang är noggranna, och man ska förbereda sig på att säkerhetskontrollerna särskilt på flygplatserna kan ta lång tid. När man rör sig på stan ska man tänka på att gator och metrostationer kan vara avstängda.

Ambassaden uppmanar resenärer att undvika kravaller och platser där oroligheter förekommer. Om man hamnar på en sådan plats ska man inte stanna kvar för att t.ex. fotografera utan ta sig därifrån så fort som möjligt. Tänk på att gator och metrostationer kan vara avstängda när du ska ta dig från en plats till en annan.

De brittiska myndigheterna använder uttrycket betydande (substantial) för att bedöma terrorhotet mot landet. Hotnivån är den tredje högsta på den femgradiga skala som tillämpas. Säkerhetsmyndigheterna uppmanar fortsättningsvis allmänheten till vaksamhet.

De brittiska myndigheterna tar terrorhotet på stort allvar. Säkerhetsåtgärderna är strikta på brittiska flygplatser och vid större evenemang. Säkerhetsåtgärderna gäller tills de brittiska myndigheterna kommer med ny information.

Polismakten är synlig på gator och i trafikmedel. Personer som rör sig i offentliga utrymmen och på flygfält uppmanas hålla sina väskor och annat bärbart med sig hela tiden, annars kan oidentifierade föremål avlägsnas och förstöras. Passagerare bör vara beredda på fördröjningar som förorsakas av säkerhetskontrollen på flygplatserna.

Inom Storbritannien är det i första hand landets egna myndigheter som svarar för individernas säkerhet och de utfärdade instruktionerna bör följas. De aktuellaste uppgifterna om hotbilden i Storbritannien får man bland annat från Home Office(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) eller  Cabinet Office(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) webbsidor samt genom att följa med massmedier, till exempel  BBC:s(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)  teve-, radio- och webbnyheter.