Statsminister Stubb och premiärminister Cameron träffades i London

Onsdagen den 8 oktober träffade statsminister Alexander Stubb sin kollega, Storbritanniens premiärminister David Cameron i London. Statsminister Stubb talade också om klimat- och energifrågor vid ett evenemang för forskningscentret Center for European Reform (CER) och träffade John Cridland,generalsekreterare för näringslivets centralorganisation CBI i Storbritannien.

Ministrarna diskuterade särskilt riktlinjerna för ländernas klimat- och energipolitik inför det kommande EU-toppmötet, EU:s utveckling och EU-debatten i Storbritannien och aktuella teman i den internationella politiken.

Foto: Pekka Isosomppi
Ministrarna diskuterade förberedelserna inför EU-toppmötet i oktober, särskilt när det gäller klimat- och energipolitiken och EU:s utveckling överlag.

Statsminister Stubb höll även tal om den europeiska klimat- och energipolitiken vid ett evenemang som ordnats av tankesmedjan Centre for European Reform (CER).

"Vår klimat- och energipolitik bör vara ambitiös och kostnadseffektiv och fokusera på en minskning av utsläppen. Energisäkerheten bör granskas också på europeisk nivå, inte endast nationellt. I denna diskussion bör en mångsidig energiproduktion, energieffektiviteten och den inre marknaden för energipolitiken ha en nyckelroll", konstaterade Stubb.

"Grön tillväxt och ren teknik är enorma möjligheter för oss, bara vi ställer de rätta målen för klimat- och energipolitiken och ser till att omvärlden både i Europa och globalt stöder dessa mål. Det är möjligt för oss att både minska utsläppen och ha en framgångrik ekonomi. Också i klimat- och energipolitiken bör rättesnöret vara mer Europa och mer marknader i stället för nationalism och politisk detaljstyrning", sade statsminister Stubb vid CER:s evenemang.

Läs mera:
Statsministerns tal (på engelska)(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)
Twitter @finlandinuk(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)
BBC HARDtalk (Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)