Passi- tai henkilökorttihakemukseen tarvittavat asiakirjat

  • Edellinen passi (vanhentunutkin passi on avuksi) tai poliisin myöntämä henkilökortti tarvitaan tunnistamista varten.
  • 1 valokuva, joka on enintään 6 kuukautta vanha. Valokuva voi olla mustavalkoinen tai värillinen.
  • 18–30-vuotias mies: sotilaspassi, siviilipalvelustodistus tai kutsuntatodistus. Jos näitä ei ole, passin tai henkilökortin myöntävä viranomainen tarkistaa maanpuolustusvelvollisuuden hoitamisen tilanteen viranomaisilta. Jos hakija ei ole suorittanut ase- tai siviilipalvelusta, passi tai henkilökortti myönnetään enintään sen vuoden loppuun, jolloin hakija täyttää 28 vuotta.
  • Pysyvästi ulkomailla asuvilta saatetaan vaatia erillinen todistus kansalaisuudesta.

Tutustu valokuvaohjeeseen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) Poliisin verkkosivulla.

Lisäksi Espanjassa tarvittavat asiakirjat

Espanjassa passia tai henkilökorttia haettaessa edustusto varmistaa hakijan kansalaisuuden säilymisen. Tämä tapahtuu yleensä ulkomaalaisnumeron avulla (Número de identidad de extranjeros, NIE). Hakemusta jätettäessä on siis mukana oltava NIE-todistus. Mahdollinen monikansalaisuus tulee olla rekisteröitynä Suomen väestötietojärjestelmään. Jos kansalaisuustiedot eivät ole ajan tasalla Suomen väestörekisterissä, saattaa se viivästyttää passin tai henkilökortin saamista.

Valokuva tulee olla mukana kaikissa toimipisteissä. Edustuston läheisyydessä Suomen poliisin passiohjeen mukaisen valokuvan voi hankkia esimerkiksi valokuvaliikkeessä Equipo Negativo (C/ Rafael Calvo 29, Madrid, puh +34 913 08 22 51, avoinna klo 10–14 ja 17–20).

Passi tai henkilökortti maksetaan tilisiirrolla edustuston tilille ja kuitti tulee esittää passihakemusta jätettäessä. Sama kuitti voi sisältää sekä passi- ja henkilökorttimaksun että mahdolliset lähetyskulut. Suurlähetystö tai kunniakonsulaatit eivät voi ottaa vastaan käteistä eikä käytössä ole maksupäätettä.