Osoitteenmuutoksesta ilmoittaminen väestötietojärjestelmään

Jos olet Suomen kansalainen ja asut ulkomailla, sinun on lähetettävä Digi- ja väestötietovirastoon ilmoitus osoitetietojesi muuttumisesta.

On tärkeää, että osoitetiedot ovat ajan tasalla. Esimerkiksi asevelvollisuuteen liittyvät vapautuspäätökset samoin kuin sopimustulkinnat perustuvat väestötietojärjestelmän osoite- ja kansalaisuustietoihin. Voit saada ilmoituksen äänioikeudesta tai ilmoituksen uhasta menettää kansalaisuus vain, jos osoitetietosi ovat rekisterissä oikein.

Voit ilmoittaa ulkomailla tapahtuneesta osoitteenmuutoksesta joko suoraan Suomeen Digi- ja väestötietovirastoon (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)tai edustustoon. Asiakirjojen välitys edustuston kautta on maksullinen palvelu.

Voit tehdä ilmoituksen osoitteenmuutoksesta ulkomailla suoraan Digi-ja väestötietovirastoon tällä lomakkeella (Linkki toiselle web-sivustolle.)

Voit tarkistaa omat tietosi väestötietojärjestelmästä kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot Digi-ja väestötietovirastoon(Linkki toiselle web-sivustolle.). Jos sinulla ei suomalaista henkilökorttia, mobiilivarmennetta tai pankkitiliä, voit pyytää tarkastuksen Digi-ja väestötietovirastosta tällä lomakkeella (pdf)(Linkki toiselle web-sivustolle.). Tällöin väestötietojärjestelmässä pitää olla ajantasainen osoitteesi, jotta ote tulee sinulle perille. Lähetä lomake Digi-ja väestötietovirastoon(Linkki toiselle web-sivustolle.): Digi- ja väestötietovirasto, PL 1003, FI-00531 Helsinki tai sähköpostitse [email protected]