Osoitteenmuutoksesta ilmoittaminen väestötietojärjestelmään

Jos olet Suomen kansalainen ja asut ulkomailla, sinun on lähetettävä Digi- ja väestötietovirastoon ilmoitus osoitetietojesi muuttumisesta.

On tärkeää, että osoitetiedot ovat ajan tasalla. Esimerkiksi asevelvollisuuteen liittyvät vapautuspäätökset samoin kuin sopimustulkinnat perustuvat väestötietojärjestelmän osoite- ja kansalaisuustietoihin. Voit saada ilmoituksen äänioikeudesta tai ilmoituksen uhasta menettää kansalaisuus vain, jos osoitetietosi ovat rekisterissä oikein.

Voit ilmoittaa ulkomailla tapahtuneesta osoitteenmuutoksesta joko suoraan Suomeen Digi- ja väestötietovirastoon (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)tai edustustoon. Asiakirjojen välitys edustuston kautta on maksullinen palvelu.

Voit tehdä ilmoituksen osoitteenmuutoksesta suoraan digi-ja väestötietovirastoon tällä online-lomakkeella(Linkki toiselle verkkosivustolle) tai tällä lomakkeella(Linkki toiselle verkkosivustolle) (pdf) postitse.

Omat tietosi voit tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot digi-ja väestötietovirastoon(Linkki toiselle verkkosivustolle). Jos sinulla ei suomalaista henkilökorttia, mobiilivarmennetta ja pankkitiliä, voit pyytää tarkastuksen digi-ja väestötietovirastosta tällä lomakkeella (pdf). (Linkki toiselle verkkosivustolle)Lähetä lomake digi-ja väestötietovirastoon(Linkki toiselle verkkosivustolle)