Pohjoismaiden suurlähettiläät vierailivat Juran kantonissa

Norjan ja Suomen suurlähettiläät Kjersti Rødsmoen ja Valtteri Hirvonen olivat viime perjantaina virallisella kantonivierailulla Juran kantonin kantonihallituksella Delémontissa.

Pohjoismaiden suurlähettiläät ja kantonin hallituksen edustajat © Stéphane Gerber
Pohjoismaiden suurlähettiläät ja kantonin hallituksen edustajat © Stéphane Gerber

Pohjoismaiden suurlähettiläät vierailevat säännöllisesti Sveitsin kantonien hallituksissa tutustuakseen paremmin 26 kantoniin ja vaihtaakseen näkemyksiä kantonin hallituksen kanssa. Viime perjantaina matka johti Luoteis-Sveitsiin, Juran kantoniin. Kantonin hallituksen puheenjohtaja sekä talous- ja terveysosaston päällikkö Jacques Gerber(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja hallituskansleri Jean-Baptiste Maître(Linkki toiselle web-sivustolle.) toivottivat suurlähettiläät lämpimästi tervetulleiksi. Noin tunnin kestäneen keskustelun aikana he tutustuivat kantonin nuoreen historiaan ja keskustelivat maaseutualueiden haasteista koulutuksessa, liikenneyhteyksissä sekä maa- ja metsätaloudesta, jossa Juran kantonissa luonnonmukaisen viljelyn osuus on suuri.

Iltapäivällä suurlähettiläät ja kantonin hallituksen puheenjohtaja vierailivat Reinhart Hydrocleaning SA:n(Linkki toiselle web-sivustolle.) tehtaalla Courroux'ssa. Reinhart Hydrocleaning perustettiin yli 70 vuotta sitten, ja se on erikoistunut putkistojen mekaaniseen puhdistukseen, mukaan lukien Norjan öljynporauslauttojen ja mantereen väliset putkistot. Robert Reinhart, joka johtaa yritystä perheensä kolmannessa sukupolvessa, esitteli työpajaa, jossa jokainen niin sanottu ”pig” valmistetaan yksilöllisesti putkeen sopivaksi ja joka myös huolletaan säännöllisesti käytön jälkeen. Suurlähettiläät olivat vaikuttuneita siitä tarkkuudesta, jolla ”pigit” käsitellään, ja putkien säännöllisestä puhdistuksesta, joka auttaa ehkäisemään tukoksia sekä putkirikkoja.

 

Erittäin antoisan päivän jälkeen suurlähettiläät palasivat illalla pääkaupunkiin Berniin.