Pohjoismaiden suurlähettiläät vierailivat Zürichin kantonissa

Norjan, Ruotsin ja Suomen suurlähettiläät vierailivat Zürichin kantonissa viime viikolla. Ohjelmassa oli virallinen vierailu kantonin hallituksessa, jonka lisäksi ohjelmaan kuului vierailu Zürichin teknillisessä korkeakoulussa, Zürich Kunsthausissa ja pohjoismaisessa soutukerhossa, joka on Sveitsin vanhin pohjoismainen kerho (perustettu vuonna 1878).

Kantonivierailu Zürichiin

Bernissä edustettuina olevien Pohjoismaiden, eli Norjan, Ruotsin ja Suomen, suurlähettiläät vierailevat säännöllisesti Sveitsin kantoneissa edistääkseen yhteyksiä kantoneihin ja alueelliseen talouteen. Viime viikolla he vierailivat Zürichin kantonissa(Linkki toiselle web-sivustolle.), Sveitsin väkirikkaimmassa kantonissa. Kantonivierailun ohjelmaan kuului virallinen tapaaminen kantonin hallituksen edustajien, varapresidentti Martin Neukommin ja hallitusneuvos Jacqueline Fehrin kanssa. Suurlähettiläiden mukana oli heidän suurlähetystöjensä henkilökuntaa ja Zürichin kunniakonsulit. He vaihtoivat näkemyksiä ajankohtaisista poliittisista, ympäristö- ja talouskysymyksistä ja iloitsivat Pohjoismaiden hyvistä suhteista Zürichin talouteen sekä täällä asuviin pohjoismaisiin kansalaisiin.

 

Virallista tapaamista kantonin hallituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) kanssa seurasi vierailu Zürichin teknilliseen korkeakouluun (ETH)(Linkki toiselle web-sivustolle.), jossa oli mahdollista tavata ja vaihtaa ajatuksia Zürichin teknillisen korkeakoulun johtajan, professori Joël Mesot'n, sekä Zürichin teknillisen korkeakoulun pohjoismaisten opiskelijoiden ja luennoitsijoiden kanssa.

 

Aamupäivällä pohjoismaiset suurlähettiläät vierailivat Kunsthaus Zürichissä(Linkki toiselle web-sivustolle.) johtaja Ann Demeesterin ja kokoelmakuraattori Philippe Büttnerin johdolla ja tutustuivat suurimpaan Edvard Munchin maalausten kokoelmaan Norjan ulkopuolella.

 

Aamupäivän ohjelmaan kuului myös vierailu Sveitsin vanhimpaan pohjoismaiseen seuraan, Nordiska Roddföreningen i Zürich(Linkki toiselle web-sivustolle.) -nimiseen pohjoismaiseen soutukerhoon, jonka perustivat vuonna 1878 Pohjoismaista kotoisin olevat ETH:n opiskelijat aikana, jolloin kaikki nykyiset Pohjoismaat eivät vielä olleet itsenäisiä. Nykyään soutukerhossa on noin 400 jäsentä, joiden on oltava joko jonkin Pohjoismaan kansalaisia tai puhuttava jotakin pohjoismaista kieltä.