Nordic Design Event: Materials Matter

Suurlähettilään residenssissä järjestettiin viime torstaina Nordic Design Event: Materials Matter -tapahtuma, jossa esiteltiin suomalaista designia ja suomalaista designideologiaa.

Isku(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Lunawood(Linkki toiselle web-sivustolle.) saapuivat esittelemään sveitsiläiselle asiantuntijayleisölle viimeisimpiä suomalaisia innovaatioita arkkitehtuurin, designin ja materiaalikehityksen saroilta. Elise Tarvainen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (ISKU) sekä Matias Laaksonen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (Lunawood) kertoivat yritystensä arvoista, historiasta sekä tulevaisuuskuvista. Suomalaisuus näkyi tapahtumassa vahvana aina itse designesittelyistä tapahtuman tarjoiluihin asti.

Materiaalikehitys ja kestävyys olivat tapahtuman kantavia teemoja – ja keskeisiä myös molemmille yrityksille. Suomalainen design on tunnettua maailmalla, ja yritykset halusivatkin tuoda esille, kuinka se kehittyy edelleen ja kuinka Suomessa innovoidaan ja hyödynnetään yhä vaikuttavampia materiaaleja niin sisustus- kuin rakennusarkkitehtuurissa.

Tapahtumassa käytiin myös maiden välistä dialogia erilaisista materiaali-innovaatioista arkkitehtuurin kentällä.  Sveitsiläinen designer Moritz Schmid toi tapahtumaan sveitsiläistä näkökulmaa ja suomalaisen designernäkökulman tapahtumaan toi Ilkka Suppanen – he molemmat esittelivät omalta osaltaan näkemyksiään modernista designista sekä materiaalikehityksestä ja kestävyydestä.