Pohjoismaiden suurlähettiläät vierailevat Basel-Stadtin kantonissa

Pohjoismaiden suurlähettiläät vierailevat Basel-Stadtin kantonissa

Tämän vuoden kantonivierailu vei Pohjoismaiden suurlähettiläät Basel-Stadtin kantoniin. Kantonin hallituksen virallisen vastaanoton lisäksi he vierailivat Baselin yliopiston Eurooppa-instituutissa sekä paikallisissa terveysalan suuryrityksissä Novartisissa ja Rochessa.

Kuva: Pohjoismaiset suurlähettiläät Basel-Stadtin kantonin hallituksen vieraina
Kuva: Pohjoismaiset suurlähettiläät Basel-Stadtin kantonin hallituksen vieraina

Pohjoismaiden Norjan, Ruotsin ja Suomen suurlähettiläiden kantonivierailun kohteena oli 26.10.2021 Basel, joka sijaitsee Sveitsin, Ranskan ja Saksan rajakolmiossa. Baselin hallituksen puheenjohtaja Beat Jansin ja Basel-Stadtin kantonin hallitus ottivat heidät sekä Luxemburgin ja Georgian suurlähettiläät vastaan kauniissa historiallisessa kaupungintalossa. Tilaisuudessa keskusteltiin sekä hyvistä suhteista Pohjoismaihin että Baselin alueen merkityksestä lääketeollisuuden kansainvälisenä kehitys- ja tutkimusalueena. Puhuttiin myös Baselista kulttuurikaupunkina ja "Green European Capital Award"-kilpailusta, johon Basel on ehdolla.

Ennen kantonin hallituksen tapaamista pohjoismaiden suurlähettiläät vierailivat Baselin yliopistossa. Historiallisessa Sandgrube-kesäpalatsissa prof. Dr. Lena Rohrbach (Pohjoismainen tutkimus) ja Prof. Dr. Ralf Weber (Eurooppa-instituutti) kertoivat "European Global Studies"-kurssista ja pohjoismaisesta tutkimuksesta Sveitsissä.

Kuva: Pohjoismainen suurlähettiläsvaltuuskunta Baselin Eurooppa-instituutissa

Iltapäivällä ohjelmassa oli vierailu kahdessa lääkekonsernissa, Novartiksessa ja Rochessa, joiden molempien pääkonttorit sijaitsevat Baselissa. Mielenkiintoisen arkkitehtuurikierroksen jälkeen suurlähettiläät keskustelivat Novartisin ja pohjoismaiden terveysviranomaisten hyvästä yhteistyöstä Novartisin kampuksella Janneke van der Kampin tiimin kanssa.

Kuva: Janneke van der Kamp (Novartis) Pohjoismaiden suurlähettiläiden kanssa

Rochella Pohjoismaiden suurlähettiläsvaltuuskunnan ottivat vastaan ​​Nathalie Stieger ja Harald Borrmann, ja täällä keskusteltiin samoin hyvästä yhteistyöstä Pohjoismaiden kanssa. Kantonivierailun päätteeksi osallistujat pääsivät nauttimaan auringonlaskusta ja näköalasta Baselin alueelle Roche-tornista, joka on yksi Sveitsin korkeimmista rakennuksista.

Kuva: Pohjoismaiden suurlähettiläsvaltuuskunta Rochessa Baselissa