Finlands kompetens inom utbildning och ren energi lyfts fram under minister Tavios Riadresa

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Ville Tavio deltar i den ekonomiska konferensen Future Investment Initiative i Riad i Saudiarabien den 24-26 oktober.

Konferensen som också kallas ’Davos in the Desert’ ordnas nu för sjunde gången. Den samlar globala ledare för att diskutera den ekonomiska utvecklingen och investeringar och därtill relaterade aktualitetsfrågor. Minister Tavio deltar också i Saudiarabiens och EU:s investeringsforum. I diskussionerna lyfts fram Finlands kompetens inom utbildningssektorn och lösningar för ren energi. 

Därtill träffar minister Tavio saudiska myndigheter och representanter för näringslivet. På agendan står Saudiarabiens utvecklingsplaner och samarbetsmöjligheter inom olika sektorer. Ytterligare samtalsämnen är tillväxtpotentialen i handeln mellan Finland och Saudiarabien och de finländska företagens kompetens inom ren energi, cirkulär ekonomi, utbildning, digitalisering, hälso- och sjukvård och gruvdrift.

Enligt minister Tavio är besöket en möjlighet att delta i diskussionen om ekonomiska frågor, investeringar och hållbar utveckling på internationellt plan och lyfta fram Finlands starka sidor: ”Besöket är ett bra tillfälle att presentera innovativa och ansvarsfulla finländska lösningar och kompetens och få mer information om ett marknadsområde som är viktigt för många finländska företag.”

Minister Tavio har ett möte med bland annat Saudiarabiens handelsminister Majid bin Abdullah Al-Qasabi som besökte Finland i slutet av förra året.

Mer information

  • Pirjo Suomela-Chowdhury, biträdande avdelningschef, avdelningen för Afrika och Mellanöstern, tfn +358 295 350 456
  • Reetta Härönoja, ministerns diplomatiska rådgivare, tfn 0295 350 740 +358 295 350 740
  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].