Uusia virkamiehiä suurlähetystössä

Uusia virkamiehiä suurlähetystössä

Elokuu on tuonut Suomen Madridin-suurlähetystöön uusia virkamiehiä. Ministerineuvos Liisa Maunula on aloittanut työnsä edustuston kakkosena, konsuli Eeva Helminen Espanjan konsulitiimin vetäjänä ja Josefina Bengts hallintovastaavana. Tulijat kertovat, että Madrid on tehnyt heihin kaikkiin vaikutuksen kauniina, ystävällisenä ja vilkkaana kaupunkina.

Josefina Bengts, Liisa Maunula, Eeva Helminen

Liisa saapui Madridiin ulkoministeriön Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksiköstä, Etelä-Amerikan tiiminvetäjän tehtävästä. Latinalainen Amerikka ja espanjan kieli ovat hänelle tuttuja myös Suomen suurlähetystöissä Chilessä ja Nicaraguassa vietettyjen vuosien ansiosta. Muut ulkomaankomennukset ovat vuosien varrella vieneet Liisan Turkkiin ja Lähi-itään. Ulkoministeriössä hän on kartuttanut kokemustaan muun muassa asevalvonta- ja protokollatehtävissä sekä kauppapolitiikan parissa. Liisaa innostaa päästä seuraamaan merkittävän EU-maan sisä- ja ulkopolitiikkaa. Espanja on kiehtonut häntä 80-luvulta saakka, niin valtiotieteen opintojen kuin espanjan kielen ja kuvataiteen harrastusten kautta.

 

Eeva uusi konsulimme on ollut jo pitkään ulkoministeriön palveluksessa ja hankkinut ulkomaankokemusta ennen kaikkia Latinalaisesta Amerikasta. Hän on työskennellyt Caracasissa, Venezuelassa, ja pariinkin otteeseen Managuassa, Nicaraguassa. Lisäksi hän on ollut ulkomaankomennuksilla Euroopassa. Eevalla on vankka kokemus erityisesti kansalaispalvelu- ja konsuliasioiden hoitamisessa ja hän odottaakin innolla uusia haasteita Suomen vilkkaimman konsulipalveluedustuston konsulina ja konsulitiimin vetäjänä.

 

Josefina on ollut ulkoministeriön palveluksessa vuodesta 2016, ja hän saapui Madridiin ensimmäiseltä ulkomaankomennukseltaan Teheranista, Iranista. Espanjan kieli on Josefinalle tuttu hänen asuttuaan aikaisemmin Ecuadorissa ja Meksikossa. Madrid onkin tuntunut heti kotoisalta ja uusi työnkuva hallintovastaavana Madridin suurlähetystössä mielenkiintoiselta. Josefina kertoo odottavansa innolla saavansa tutustua paremmin Espanjaan ja sen monipuoliseen kulttuuriin.