Tyttöjen päivän suurlähettiläs Sofía García Koskinen johti kokouksia Madridissa

YK:n tyttöjen päivän suurlähettiläs Sofía García Koskinen haluaa voimistaa tyttöjen asemaa päätöksenteossa

Sofía García Koskinen vietti kansainvälisenä YK:n tyttöjen päivänä 11. lokakuuta päivän suurlähettiläänä Suomen Madridin suurlähetystössä. García Koskinen johti useita tapaamisia Suomen suurlähettilään Sari Raution kanssa.

Sofía García Koskinen, 17, on aloittanut tänä vuonna yliopisto-opinnot Alcalá de Henaresissa Espanjassa. Hän opiskelee psykologiaa, mutta on myös kiinnostunut myös kansainvälisistä suhteista.

”Pidän psykologiasta ja olen pienestä pitäen tajunnut haluavani auttaa ihmisiä. Olen myös sitä mieltä, että psykologialla on paljon tekemistä erilaisten globaalien ongelmien kanssa."

Sofía haluaa tulevaisuudessa liittää psykologian ymmärryksensä globaaleihin haasteisiin, kuten tyttöjen oikeuksiin, konfliktien ratkaisuun sekä ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön. Päivä suurlähettiläänä kiinnosti häntä, koska se tarjoaa ainutlaatuisen tavan oppia lisää suurlähettilään työstä sekä suurlähetystön tehtävistä ja vastuista.

”Päivä tarjosi minulle mielenkiintoisen näkymän Suomen suurlähetystöjen toimintaan. Halusin erityisesti oppia suurlähetystön tehtävistä sekä selvittää, miten suurlähettilään työssä voisin vaikuttaa itselleni tärkeisiin asioihin. Olen kiinnostunut valtioiden kahdenvälisistä suhteista ja pidän paljon kielten opiskelusta sekä erilaisiin kulttuureihin perehtymisestä."

Sofíalla on laaja kielitaito. Hän puhuu suomea, espanjaa, englantia ja ranskaa. Hän on myös aloittanut viron opinnot. Erityinen yhteys Sofíalla on Suomeen, sillä hänen äitinsä on suomalainen. Vaikka Sofia on asunut koko ikänsä Espanjassa, hän on viettänyt kesiä Suomessa, muun muassa töissä vanhusten hoitokodissa sekä harjoittamassa suomen kieltään.

Suurlähettiläänä Sofía haluaa korostaa koulutuksen merkitystä, nuorten kriittisen ajattelun edistämistä sekä tyttöjen ja naisten kansainvälisen ja poliittisen osaamisen esiin tuomista.

”Sosiaalisen median rooli on tärkeä. Toivoisin, että suurlähetystöissä sekä kulttuurialan ja muissa yhteiskunnan instituutioissa olisi enemmän nuoria harjoittelijoita ja tempauksia nuorille. Niin he näkisivät, että heille annetaan mahdollisuuksia etsiä ratkaisuja konflikteihin sekä globaaleihin ongelmiin ja että heidän mielipiteillään on merkitystä. Päivä suurlähettiläänä - tehtävässäni haluan lisäksi edistää nuorten kriittistä ajattelua, muiden kulttuurien kunnioittamista ja oikeusjärjestelmien parantamista. Psykologian opiskelijana nuorten mielenterveys on minulle tärkeä aihe. Uskon, että siinäkin koulutuksella on keskeinen rooli.”

YK:n julistamaa kansainvälistä tyttöjen päivää 11.10. on vietetty vuodesta 2012 lähtien.


Tyttöjen päivän suurlähettiläs Sofía García Koskinen ja Suomen Espanjan suurlähettiläs Sari Rautio.