Suurlähetystön matkustuskirje kotimatkalla oleville suomalaisille

Suurlähetystön matkustuskirje kotimatkalla oleville suomalaisille

Suomen Madridin-suurlähetystö antaa teillä kotiinpaluutarkoituksessa liikkuvien käyttöön (ml. lentokentälle siirtyminen) oheisen matkustuskirjeen, jonka voi tarvittaessa esittää viranomaiselle.

EU-maiden kansalaisilla on vapaa kulku autolla, karavaanarilla ja minivaneilla (ml. ryhmä) kaikilla Espanjan teillä kotimaahan palaamiseksi ja rajan ylittämiseksi. Pyydettäessä viranomaisille tulee näyttää passi tai henkilökortti ja todiste siitä, että henkilön koti on toisessa EU-maassa ja henkilö on läpikulkumatkalla kotimaahansa.

Lisäksi Suomen Madridin-suurlähetystö antaa teillä kotiinpaluutarkoituksessa liikkuvien käyttöön (ml. lentokentälle siirtyminen) oheisen matkustuskirjeen, jonka voi tarvittaessa esittää viranomaiselle.

Matkustuskirje suomalaisille kotiinpaluumatkalle.pdf

 

Myös Saksan suurlähetystö sekä Belgian pääkonsulaatti Madridissa ovat antaneet muiden EU-maiden kansalaisten käyttöön matkustuskirjeen. Espanjasta Saksan tai Belgian läpi Suomeen kotiinsa (maa- tai lentoteitse) palaavat voivat halutessaan esittää sen viranomaiselle.

Matkustuskirje läpikulkumatkalle Saksan kautta, Saksan Madridin-suurlähetystö.pdf

Matkustuskirje läpikulkumatkalle Belgian kautta, Belgian Madridin-pääkonsulaatti.pdf

 

Ranskan Madridin-konsulaatti on antanut EU-kansalaisten käyttöön kirjeen, jonka voi näyttää lentokentällä silloin, kun EU-kansalainen lentää Espanjasta Ranskan läpi omaan kotimaahansa.

Kirje välilaskun Ranskassa tekeville lentomatkustajille, Ranskan Madridin-pääkonsulaatti.pdf