Suurlähetystöjen matkustuskirjeet kotimatkalla oleville suomalaisille

Suurlähetystöjen matkustuskirjeet kotimatkalla oleville suomalaisille

Suomen Madridin-suurlähetystö antaa teillä kotiinpaluutarkoituksessa liikkuvien käyttöön (ml. lentokentälle siirtyminen) oheisen matkustuskirjeen, jonka voi tarvittaessa esittää viranomaiselle. Myös Saksa ja Ranska antavat käyttöön kirjeen.

EU-maiden kansalaisilla on vapaa kulku autolla, karavaanarilla ja minivaneilla (ml. ryhmä) kaikilla Espanjan teillä kotimaahan palaamiseksi ja rajan ylittämiseksi. Pyydettäessä viranomaisille tulee näyttää passi tai henkilökortti ja todiste siitä, että henkilön koti on toisessa EU-maassa ja henkilö on läpikulkumatkalla kotimaahansa.

Lisäksi Suomen Madridin-suurlähetystö antaa teillä kotiinpaluutarkoituksessa liikkuvien käyttöön (ml. lentokentälle siirtyminen) oheisen matkustuskirjeen, jonka voi tarvittaessa esittää viranomaiselle.

Matkustuskirje suomalaisille kotiinpaluumatkalle.pdf

 

Myös Saksan suurlähetystö Madridissa on antanut muiden EU-maiden kansalaisten käyttöön matkustuskirjeen. Espanjasta Saksan läpi Suomeen kotiinsa (maa- tai lentoteitse) palaavat voivat halutessaan esittää sen viranomaiselle.

Matkustuskirje läpikulkumatkalle Saksan kautta, Saksan Madridin-suurlähetystö.pdf

 

Ranskan Madridin-konsulaatti on antanut EU-kansalaisten käyttöön kirjeet, joita voi näyttää joko 1) lentokentällä silloin, kun EU-kansalainen lentää Espanjasta Ranskan läpi omaan kotimaahansa tai 2) maateitse Ranskan läpi ajaville kotiinpaluutarkoituksessa.

Kirje välilaskun Ranskassa tekeville lentomatkustajille, Ranskan Madridin-pääkonsulaatti.pdf

Matkustuskirje läpikulkumatkalle Ranskan kautta, Ranskan Madridin-pääkonsulaatti.pdf