Virkatodistus- ja osoitetiedustelut Kanadassa

  Kanadassa ei ole keskitettyä väestörekisterijärjestelmää. Syntymä-, avioliitto- ja kuolintietorekisterit ovat provinssikohtaisia.

  Virkatodistus

  Virkatodistuksen kaltaista asiakirjaa ei ole mahdollista saada Kanadan viranomaisilta. Tulosta estekirje (pdf, 107 Kb)(avautuu uuteen ikkunaan)

  Virkatodistuksen lähin vastine Kanadassa on valallinen affidavit –todistus, jonka antaja vahvistaa tiedossaan olevat yksityiskohdat, esimerkiksi riittävän laajan sukupuun. Todistuksen voi antaa henkilö itse, lähisukulainen, tai tuttava, joka on tuntenut henkilön riittävän hyvin ja on valmis avustamaan todistuksen hankkimisessa. Affidavit -todistuksen vahvistaa asianajaja, julkinen notaari tai notaari (commissioner of oaths).

  Kanadassa ei ole keskitettyä väestötietojärjestelmää ja väestötietojen ylläpito kuuluu Kanadassa provinssien ja territorioiden toimialaan. Jokainen provinssi rekisteröi sen alueella tapahtuneet syntymät, avioliitot, kuolemat ja viralliset nimenmuutokset. Todistuksia voi anoa vain asianomainen itse tai huoltajansa. Ulkopuolinen henkilö voi anoa toisesta henkilöstä useimmissa provinsseissa ilman erillistä valtuutusta vain nk. lyhyen kuolintodistuksen. Siitä ilmenee henkilön nimi, kuolinaika ja –paikka. Tilausehdot löytyvät rekisteriviranomaisten kotisivuilta. Provinssien rekisterien yhteystiedotLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

  Brittiläisessä Kolumbiassa voi hakea yli 20 vuotta vanhoja kuolintietoja vapaasti provinssin museon kotisivulla Royal BC MuseumLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

  Osoitetiedot

  Kanadassa ei ole osoitetoimistoa, eivätkä viranomaiset voi vahvistaa kenenkään osoitetietoja ilman kyseisen henkilön suostumusta.

  Yhteystietoja voi hakea koko Kanadan kattavasta maksuttomasta elektronisesta Canada411Linkki toiselle web-sivustolle.-puhelinluettelosta. Puhelinluettelo kattaa vain lankapuhelimet, mutta useimmissa listauksissa on täydellinen osoite ja tiedot ovat julkisia. Haettava henkilö voi myös löytyä verkottumissivustojen kautta, kuten esimerkiksi Facebook, Twitter tai LinkedIn.

  Kauan sitten Kanadaan muuttaneiden henkilöiden vaiheisiin voi löytyä tietoja Kanadan kansallisarkiston sukututkimussivuilta, Library and Archives CanadaLinkki toiselle web-sivustolle.. Heidän sivuillaan on myös lisätietoja muista lähteistä, mukaan lukien provinssien sukututkimusseurat. Suomen sukututkimusseura ylläpitää listaa ammattisukututkijoista kotisivullaan genealogia.fiLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

  Osoite- ja virkatodistustiedustelut Suomessa

  Osoitteita, virkatodistuksiaLinkki toiselle web-sivustolle. ja sukuselvityksiäLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) voi tiedustella asuinpaikkakuntasi Digi- ja väestötietovirastostaLinkki toiselle web-sivustolle. tai Pietarsaaren yksiköstäLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).