Lapsen syntymästä ilmoittaminen väestötietojärjestelmään

Jotta ulkomailla syntynyt lapsi voidaan Suomessa merkitä väestötietojärjestelmään, tulee alkuperäinen syntymätodistus toimittaa Digi- ja väestötietovirastoonLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan). Asiakirjojen välitys edustuston kautta on maksullinen palvelu.

Alkuperäisen syntymätodistuksen tulee olla laillistettu tai siihen tulee liittää apostille-todistusLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) ja jos se on annettu jollakin muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on se virallisesti käännätettävä jollekin näistä kielistä.

Silloin kun käännös tehdään ulkomailla, on senkin oltava laillistettu. Suomessa auktorisoidun kielenkääntäjänLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) tekemä käännös kelpaa sellaisenaan.

EU-maan viranomaisen antamaan syntymätodistukseen apostille-todistusta ei tarvita, eikä asiakirjaa tarvitse myöskään käännättää, jos asiakirjaan on voitu liittää monikielinen vakiolomakeLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Muut liitteet

Yllämainitun lomakkeen lisäksi tarvitset seuraavat liitteet:

  • Kopio lapsen kanadalaisen passin henkilötietosivusta, jos lapsella on passi

  • Kopiot lapsen vanhempien passien henkilötietosivuista

  • Kopio suomalaisen vanhemman Kanadan viisumista tai pysyvästä oleskeluluvasta (Permanent Resident Card) tai mikäli kysymyksessä on kaksoiskansalainen, kopio viimeksi saadusta kansalaisuuspäätöksestä.

HUOM! Ulkomailla avioliiton ulkopuolella suomalaiselle isälle syntyneelle lapselle voi hakea kansalaisuutta ilmoituksellaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Väestötietoilmoituksen välittämisestä Digi- ja väestövirastolle perimme palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun.