Team Finland -verkosto Kanadassa

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Verkosto kokoaa yhteen näiden alojen toimijat ja palvelut. Verkoston ytimen muodostavat näillä aloilla toimivat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit, Finnvera, Finnfund sekä maakunnalliset, ELY-keskusten varaan rakentuvat kansainvälistymispalvelut.

Kanadassa Team Finland -verkostoon kuuluvat Suomen suurlähetystö Ottawassa ja Business Finlandin toimisto Torontossa. Verkosto tekee läheistä yhteistyötä Kanadassa TF-kumppaneidensa kanssa. Näihin kuuluvat suomalaiskanadalaiset kauppakamarit ja Suomen kunniakonsulit.

Team Finland -verkosto auttaa yritystäsi kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa palveluista kansainvälistyville yrityksille Team Finlandin palvelut yrityksille -sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Team Finland -verkosto Kanadassa

Puheenjohtaja
Suurlähettiläs Roy Eriksson
Suomen suurlähetystö, Ottawa

Kaupallinen erityisasiantuntija Seppo Rantala
Suomen suurlähetystö, Ottawa
[email protected]

puh. +1-613-852-3007

 

Business Finland Toronto 
2 Bloor West, Suite 2120,  Toronto

Jonas Granqvist, Senior Advisor
puh.  +1-416-662-3671
[email protected] 

 

Katerina Ioannou, Senior Advisor

puh. +1-647-241-5953

[email protected]

 

Verkoston tavoitteet Kanadassa

Kanada on Team Finland -toiminnan kannalta erittäin kiinnostava maa. Suomella ja Kanadalla on paljon yhteistä: samanlainen arvopohja, pohjoinen sijainti, korkeasti koulutettu väestö, poliittisesti ja taloudellisesti vakaat olot, toimivat yhteiskunnat ja myös melkoisen samanlainen mentaliteetti. Suomi tunnetaan ja sitä arvostetaan Kanadassa.

Kanadan Suomi-tiimin tavoitteena on edistää Suomen ja Kanadan välisiä taloudellisia suhteita sekä Suomen maakuvaa Kanadassa. Team Finland pyrkii omalla paikallistuntemuksellaan avustamaan suomalaisten yritysten toimintaa Kanadassa, sekä kasvattamaan kanadalaisten kiinnostusta investoida Suomeen. Kanadassa on kysyntää suomalaisosaamiselle useilla sektoreilla, kuten esimerkiksi bioenergia, ympäristöteknologia ja cleantech, langaton tietotekniikka ja kommunikaatio, metsäteknologia sekä arktinen osaaminen. Innovaatio- ja teknologiayhteistyö on jo päässyt hyvään vauhtiin liittovaltiotasolla ja Albertan provinssissa, ja sitä pyritään tehostamaan myös Ontariossa, Quebecissä ja Brittiläisessä Kolumbiassa.

Kanadan kokoisessa maassa on erityisen tärkeää saattaa kaikki Suomi-toimijat yhteen ja tehdä verkostosta toimiva. Tavoitteena onkin että Team Finlandilla on Ottawan ja Toronton lisäksi myös kaikissa provinseissa  Suomen kaupallis-taloudellisia etuja tukevat henkilöverkostot.