Team Finland -verkosto Kanadassa

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Verkosto kokoaa yhteen näiden alojen toimijat ja palvelut. Verkoston ytimen muodostavat näillä aloilla toimivat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit, Finnvera, Finnfund sekä maakunnalliset, ELY-keskusten varaan rakentuvat kansainvälistymispalvelut.

Team Finland -verkosto auttaa yritystäsi kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa palveluista kansainvälistyville yrityksille: https://team.finland.fi/palvelut

 

Team Finland -yhteyshenkilöt Kanadassa

Team Finland -koordinaattori
Jarno Valkeapää, kaupallinen asiantuntija
Puh. +1 613 288 2233
Suomen suurlähetystö, Ottawa
[email protected]

Puheenjohtaja
Suurlähettiläs Roy Eriksson

Business Finland (New York, Yhdysvallat)
Mailiina Turanlahti, Senior Director, Head of Region North America
[email protected]

Team Finland -toimijat Kanadassa

Suomen suurlähetystö, Ottawa

Suomen kunniakonsulit Kanadassa

Verkoston tavoitteet Kanadassa

Kanada on Team Finland -toiminnan kannalta erittäin kiinnostava maa. Suomella ja Kanadalla on paljon yhteistä: samanlainen arvopohja, pohjoinen sijainti, korkeasti koulutettu väestö, poliittisesti ja taloudellisesti vakaat olot, toimivat yhteiskunnat ja myös melkoisen samanlainen mentaliteetti. Suomi tunnetaan ja sitä arvostetaan Kanadassa.

Kanadan Suomi-tiimin tavoitteena on edistää Suomen ja Kanadan välisiä taloudellisia suhteita sekä Suomen maakuvaa Kanadassa. Team Finland pyrkii omalla paikallistuntemuksellaan avustamaan suomalaisten yritysten toimintaa Kanadassa, sekä kasvattamaan kanadalaisten kiinnostusta investoida Suomeen. Kanadassa on kysyntää suomalaisosaamiselle useilla sektoreilla, kuten esimerkiksi bioenergia, ympäristöteknologia ja cleantech, langaton tietotekniikka ja kommunikaatio, metsäteknologia sekä arktinen osaaminen. Innovaatio- ja teknologiayhteistyö on jo päässyt hyvään vauhtiin liittovaltiotasolla ja Albertan provinssissa, ja sitä pyritään tehostamaan myös Ontariossa, Quebecissä ja Brittiläisessä Kolumbiassa.

Kanadan kokoisessa maassa on erityisen tärkeää saattaa kaikki Suomi-toimijat yhteen ja tehdä verkostosta toimiva. Tavoitteena onkin että Team Finlandilla on sekä Ottawassa, että kussakin provinssissa Suomen kaupallis-taloudellisia etuja tukevat henkilöverkostot. Kanadan Suomi-tiimiin kuuluvat Suomen Ottawan suurlähetystö, Suomen kunniakonsulit ympäri maan sekä Toronton, Montrealin ja Vancouverin kanadalais-suomalaiset kauppakamarit.