Finland utvidgar mottagandet av ansökningar om visum och uppehållstillstånd i USA

Finland utvidgar mottagandet av visumansökningar och ansökningar om uppehållstillstånd till det tillståndscenter i USA som drivs av VFS Global i Miami. Mottagandet av ansökningar inleds vid tillståndscentralen den 29 november 2023. Tillståndscentralen finns på adressen: Visa Application Center, Miami 2655 S Le Jeune Road, PH-1A, Coral Gables, Florida 33134, Miami.

Ansökan om uppehållstillstånd skall alltid lämnas in personligen till centret. Uppehållstillståndskunderna skall reservera tid för att uträtta ärenden vid tillståndscentralen. Ansökan ska fyllas i på samma sätt som tidigare på adressen https://migri.fi/enter-finland(Länk till en annan webbplats.). Finlands Migrationsverk behandlar även i fortsättningen alla ansökningar om uppehållstillstånd.

Vid tillståndscentralen tas det ut en serviceavgift av sökanden utöver viseringsavgiften eller avgiften för ansökan om uppehållstillstånd. Tillståndscentralens webbplats(Länk till en annan webbplats.) och kundtjänstens telefoncentral öppnas den 16 november 2023.