Koronavirustilanne Sveitsissä ja Liechtensteinissa

Koronavirustilanne Sveitsissä ja Liechtensteinissa

Tästä uutisesta löydät linkit Sveitsin rajoituksiin. Kaikilta maahansaapujilta edellytetään negatiivinen ennakkotesti. Lisäksi kaikkien maahansaapuvien tulee täyttää sähköinen yhteystietolomake. Koronatodistusta vaaditaan monissa sisätiloissa (esim. ravintoloissa, museoissa, teattereissa ja liikuntatiloissa). Liechtenstein noudattaa pitkälti Sveitsin rajoituksia. Maan tiedot löydät uutisen alaosasta.

Maahantulosäännökset

Sveitsin ajantasaiset maahantulosäännökset löytyvät terveysviranomaisen sivulta(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Kaikilta maahansaapujilta edellytetään maahan saavuttaessa negatiivinen ennakkotesti ja rokottamattomilta/sairastamattomilta toinen omakustanteinen testi 4-7 päivää maahantulosta. Lisäksi kaikkien maahansaapuvien tulee täyttää sähköinen yhteystietolomake(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Tarkemmat tiedot testivaatimuksista ja poikkeuksista löytyvät terveysviranomaisen sivulta(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Terveysviranomaisen Travelcheck-palvelu(Linkki toiselle verkkosivustolle)sta voi tarkistaa matkustusohjeet omaan tilanteeseensa.

Liikkuminen

Terveysviranomaisen BAGin sivulta löytyy myös ajantasaiset tiedot rajoituksista maan sisällä(Linkki toiselle verkkosivustolle) liikuttaessa.

Terveys

Sveitsin terveydenhuollon kapasiteetti on riittänyt koko epidemia-ajan. Terveysviranomaisen BAGin sivulta löytyy ohjeet, miten toimia jos tuntee olonsa sairaaksi(Linkki toiselle verkkosivustolle).

BAGin sivulta löytyy tietoa myös rokotuksista ja testeistä(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Rokotustietoa kantoneittain:

https://foph-coronavirus.ch/vaccination/when-can-i-be-vaccinated/#cantons(Linkki toiselle verkkosivustolle)

​​​​​Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Kokoontumis- ja maahantulorajoitusten sekä karanteenimääräysten rikkomisesta on säädetty tuntuvia sakkorangaistuksia.

Edustuston asiakaspalvelu

Suurlähetystön asiakaspalvelu on avoinna ennakkovarauksella pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin. Ajanvaraus sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Suurlähetystörakennuksessa on noudatettava ohjeita etäisyyksien pidosta, käsihygieniasta ja odotushuoneen maksimihenkilömäärästä sekä käytettävä maskia.

Palvelemme sähköpostitse osoitteessa [email protected] ja puhelimitse klo 9-12.

Huomioithan, ettei suurlähetystö voi ottaa kantaa yksittäisiin matkustustilanteisiin.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.

Liechtenstein

Liechtenstein noudattaa pitkälti Sveitsin rajoituksia. Raja Sveitsiin on ollut auki koko pandemian ajan.

Jos olet matkustamassa Liechtensteiniin, tarkista viimeisin tilanne ruhtinaskunnan viralliselta verkkosivulta(Linkki toiselle verkkosivustolle).