Markkinamahdollisuudet Tunisiassa 

Tunisiassa on kysyntää suomalaisosaamiselle 

Tunisian valtiontalous on toistaiseksi epävakaalla pohjalla, koska se ei ole päässyt yhteisymmärrykseen IMF-sopimuksesta. EU:n ja Tunisian heinäkuussa 2023 solmiman aiesopimuksen ja siihen liittyvän EU-tukipaketin myötä EU ja Tunisia ovat sitoutuneet panostamaan yhdessä energiasiirtymään, digitalisaatioon, koulutukseen, kiertotalouteen, ilmailuun ja maatalouteen. EU:n vahvistunut tuki näille sektoreille voi tarkoittaa mahdollisuuksia myös suomalaisyrityksille. 

Keskitymme työssämme sektoreihin, joissa suomalaisten yritysten tarjonta ja Tunisian kysyntä kohtaavat parhaiten. Näitä ovat infrastruktuurin rakentaminen älykkäämmäksi ja kestävämmäksi etenkin kaivos-, energia-, satama- ja maataloussektoreilla. Tunisia tavoittelee valtionhallinnon laajaa digitalisointia ja etenee sähköisen tunnistautumisen käyttöönotossa. Suomalainen osaaminen näillä sektoreilla tunnetaan Tunisiassa. 

Edustuston prioriteetteja ovat digitalisaation ja 5G-siirtymän lisäksi vihreät ratkaisut energia-alalla ja infrastruktuurissa sekä kiertotalouden tarjoamat mahdollisuudet yli sektorirajojen. Markkinamahdollisuuksia suomalaisyrityksille on myös terveydessä ja koulutuksessa. 12 miljoonan asukkaan Tunisiassa Suomi tunnetaan ennen kaikkea koulutuksen, hyvän hallinnon ja tasa-arvon mallimaana, ja kysyntää yksityisille kouluille ja päiväkodeille sekä ammatilliselle koulutukselle on. 

Riskien huomioiminen ja luotettavien paikallisten kumppaneiden ja konsulttien valinta on avain markkinoilla menestymiseen. Tunisia voi toimia porttina erityisesti ranskankieliseen Afrikkaan sekä muihin arabimaihin.  

Koostamme kerran vuodessa yleiskatsauksen Tunisian markkinatilanteesta. 

Suomen suurlähetystö Tunisissa kattaa myös Libyan, ja tietoa Libyan markkina- ja taloustilanteesta voi saada suurlähetystössä tiimin resurssien rajoissa. 

Edustuston raportit (Country Outlook)