Usein kysytyt kysymykset

Maahantulo-ohjeet Tunisiaan

Kun matkustat tai muutat ulkomaille, selvitä hyvissä ajoin kohdemaan maahantulomääräykset ja tarvittavat matkustusasiakirjat kyseisen maan viranomaisilta.

Suomen ulkoministeriö ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista velvollisuuksista tai viisumivelvollisuudesta. Varmista aina ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

 

Viisumi

Suomen passin haltijat eivät tarvitse viisumia Tunisiaan enintään kolme kuukautta (90 vuorokautta) kestävää oleskelua varten.

 

Passin voimassaolo

Suomalaisen passin tulee olla voimassa koko matkan ajan, kun matka kestää korkeintaan kolme kuukautta (90 vuorokautta).

Maahan saavuttaessa turvatarkastus saatetaan tehdä Suomen passin haltijoille, jotka eivät ole syntyneet Suomessa. Turvatarkastukseen ja maahantuloluvan myöntämiseen voi mennä jopa useampi tunti. Tällaiset tarkastukset ovat harvinaisia maasta poistuttaessa.

 

Oleskelulupa

Jos oleskelu Tunisiassa kestää yli kolme peräkkäistä kuukautta (90 vuorokautta), tulee hakea oleskelulupaa. Oleskelulupa myönnetään yleensä 1-2 vuodeksi ja se on mahdollista uusia. Lupaa haetaan sen alueen lähimmältä poliisiasemalta (Bureau d'Etrangers -osasto), missä oleskelee.

 

Kaksoiskansalaiset

Suomen ja Tunisian kaksoiskansalaisten tulee saapua Tunisiaan ja lähteä maasta käyttäen Tunisian passia. Suomen passi tai oleskelulupakortti tulee olla myös mukana.

 

Tunisian suurlähetystö Helsingissä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)