Markkinamahdollisuudet Italiassa, Maltalla ja San Marinossa

Suomalaisosaamiselle on kysyntää

Italian markkina on EU-maiden kolmanneksi suurin. Italian talous on elpynyt vahvasti pandemian jälkeen ja esimerkiksi vienti on vetänyt ennätyksellisesti. Noin kahden sadan miljardin euron elpymispaketilla Italia saa EU:n jäsenmaista suurimman elpymisrahaerän ja panostaa sillä vihreään ja digitaaliseen siirtymään, missä Suomella on osaamista.

Maltan salliva sääntely-ympäristö tarjoaa suomalaisyrityksille englantia puhuvan testimarkkinan. Maltan osuus EU:n elpymisvälineestä on noin 316 miljoonaa euroa, jota on tarkoitus käyttää mm. uusiin jätteenkäsittelylaitoksiin, kestävään kaupunkisuunnitteluun ja ympäristöystävällisen liikenneinfran kehittämiseen.

San Marinon kaupunkivaltio on rikas, noin 35 000 asukkaan kehittynyt talous. Ristiinkytkennät Italian talouteen ovat suoria, ja Italiaan suuntautuvan yrityksen kannattaa tutkia myös San Marinon markkinatarjonta.

Koostamme kerran vuodessa yleiskatsauksen Italian, Maltan ja San Marinon markkinatilanteesta: www.marketopportunities.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kokoamme tietoa säännöllisesti raporteiksi:

Edustuston raportit (Country Outlook)