Edustuston tehtävät

Suurlähetystö palvelee Suomea ja suomalaisia laajalla toimikentällä. Kehitämme ja edistämme Suomen kahdenvälisiä suhteita Itävaltaan ja seuraamme ja hoidamme myös EU-politiikkaa maidemme välillä. Edustamme Suomea myös Wienissä sijaitsevissa kansainvälisissä järjestöissä, joita on kaikkiaan toistakymmentä. Niistä tärkeimpiin kuuluvat Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), jolla on Wienissä oma pysyvä edustusto (avautuu uuteen ikkunaan), atomienergiajärjestö IAEA(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) sekä monet YK-alajärjestöt, kuten esim. UNIDO(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) tai UNODC(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Suurlähetystö huolehtii myös tasavallan presidentin, eduskunnan ja ministerien vierailuista Itävaltaan.

Suurlähetystö antaa lisäksi laissa määriteltyjä viranomaispalveluja Suomen kansalaisille Itävallassa.  Edustusto tarjoaa Itävallassa asuville suomalaisille apua esimerkiksi passi-, rekisteröinti-, virkatodistus-, ja asevelvollisuusasioissa.

Team Finland -toiminnalla edustusto pyrkii edistämään Suomen taloudellisia etuja ja kirkastamaan kuvaa Suomesta. Tuemme suomalaisten yritysten kansainvälistymistä niin Itävaltaan kuin monenkeskisiin järjestöihin ja rohkaisemme investointeja Suomeen. TF-toiminnan myötä pidämme tiivistä yhteyttä keskeisiin suomalaisiin toimijoihin Itävallassa ja monenkeskisissä järjestöissä, yhteistyössä Business Finlandin(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja suomalais-itävaltalaisen kauppakamarin(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) kanssa. Suomea ja suomalaista kulttuuria tehdään Itävallassa tunnetuksi järjestämällä erilaisia tapahtumia, osin myös yhteistyössä aktiivisen suomalaisyhteisön tai esim. Berliinissä toimivan Suomi-instituutin kanssa.

Poliittisia tehtäviä suurlähetystössä hoitavat Suomen ulkoministeriön lähettämät virkamiehet. Suurlähetystössä työskentelee niin ikään puolustusministeriön puolustusasiamies. Ulkoministeriön lähettämää henkilöstöä työskentelee lisäksi hallinnollisissa tehtävissä. Muissa toimistotehtävissä on paikallisesti palkattua henkilökuntaa. Yhteensä suurlähetystössä työskentelee noin 20 henkilöä.
Tietoja suurlähetystön toiminnasta, vierailuista ja tapahtumista löydät näiltä sivuilta. Seuraa meitä myös  Facebookissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Twitterissä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja Instagramissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).