Passin tai henkilökortin hakeminen Itävallassa

  1. Sinun on jätettävä hakemus henkilökohtaisesti Suomen Wienin suurlähetystössä asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa.  Kunniakonsulit eivät vastaanota passihakemuksia. Pitkän matkan päästä tulevia passinhakijoita pyydetään etukäteen ilmoittamaan tulostaan suurlähetystölle. Suurlähetystön asiakaspalvelu on avoinna ma–pe klo 9.00-12.00. Asiakaspalvelu on suljettu Itävallan ja Suomen pyhäpäivinä. Tarkista mahdolliset poikkeukset aukioloissa
  2. Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietojärjestelmässä ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot maistraattiin.
  3. Toimitusmaksu tulee suorittaa ennen passihakemuksen jättämistä suurlähetystön pankkitilille. Hinnasto ja passityypit
  4. Passin ja henkilökortin voimassaoloaika on enintään 5 vuotta.
  5. Tavallisen passin saaminen kestää noin kaksi viikkoa. Pikapassin saat hieman  nopeammin, toimitusaika noin 4 arkipäivää. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut ulkomailla. Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.
  6. Todista henkilöllisyytesi passilla tai henkilökortilla.

Henkilökortti

Edustustot voivat myöntää vain tavallisia henkilökortteja. Se voidaan myöntää myös alaikäiselle huoltajien suostumuksella.

Edustustoista ei voi hakea ilman huoltajien suostumusta myönnettäviä alaikäisen henkilökortteja, ulkomaalaisen henkilökortteja eikä väliaikaisia henkilökortteja.

Henkilökorttiin ei liitetä sormenjälkiä.