Passin tai henkilökortin hakeminen Itävallassa

  1. Sinun on jätettävä hakemus henkilökohtaisesti Suomen Wienin suurlähetystössä.  Kunniakonsulit eivät vastaanota passihakemuksia.   Passi –ja henkilökorttipalvelut vain ajanvarauksella. Varaukset sähköpostitse [email protected] 
  2. Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietovirastossa ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot digi- ja väestötietovirastoon(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).
  3. Toimitusmaksu tulee suorittaa ennen passihakemuksen jättämistä suurlähetystön pankkitilille. Hinnasto ja passityypit
  4. Passin ja henkilökortin voimassaoloaika on enintään 5 vuotta.
  5. Tavallisen passin saaminen kestää noin kaksi viikkoa. Pikapassin saat hieman  nopeammin, toimitusaika noin 4 arkipäivää. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut ulkomailla. Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.
  6. Todista henkilöllisyytesi passilla tai henkilökortilla.

Henkilökortti

Edustustot voivat myöntää vain tavallisia henkilökortteja. Se voidaan myöntää myös alaikäiselle huoltajien suostumuksella.

Edustustoista ei voi hakea ilman huoltajien suostumusta myönnettäviä alaikäisen henkilökortteja, ulkomaalaisen henkilökortteja eikä väliaikaisia henkilökortteja.