Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Itävallan tietosuojalain mukaan Itävallan rekisteriviranomaiset eivät saa luovuttaa väestörekisteritietoja ulkomaiden viranomaisille tai edustustoille. Tee tiedustelu suoraan Itävallan maistraatin osoitetietopalveluun (Meldeauskunft).

Itävallan keskusrekisteriin ZMR on merkitty koko maata kattavat tiedot 1.3.2002 alkaen. Keskusrekisteristä löytyvät myös aikaisemmat tiedot Wienin kohdalta ja muista kunnista vuodesta 1976 lähtien. Sitä aikaisempia tietoja voit tiedustella kunkin kunnan kunnantoimistoista (Gemeindeamt) tai mahdollisesti seurakunnilta.

Liitä kirjalliseen tiedusteluun

  • virallisesti oikeaksi todistetut kopiot asiakirjoista

  • etsittävän henkilön täydellinen nimi ja syntymäaika 

  • laillistettu kopio kysyjän passista tai henkilökortista

  • perustelu mihin tarkoitukseen tietoa tarvitaan

  • selvitys siitä, mikä on tiedustelijan suhde etsittävään henkilöön

Itävallan viranomaiset eivät voi todistaa, ettei henkilöillä olisi jälkeläisiä Itävallassa. Siinä tapauksessa, että henkilöllä on Itävallassa syntyneitä lapsia ja perillisiä, lapsen tiedot ja sukulaissuhde selviävät maistraatin kautta. Palvelu on maksullinen, vaikka etsityn henkilön tietoja ei löydettäisikään.

Maistraatin osoitepalvelu Meldeservice/einzelauskunft(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Keskusrekisterin yhteystiedot

Meldeservice - Zentrale Meldeauskunft der MA 62
Wimbergergasse 14 – 16
AT-1070 Wien
Tel: +43 1 4000-76449
Fax: +43 1 4000 99 76400
E-Mail: [email protected]
Stadt Wien(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Pääsääntöisesti ulkomailta tulevat kyselyt voidaan hoitaa sähköisesti saksaksi tai englanniksi. Jos sähköinen kysely ei onnistu, muut yhteystiedot ja ohjeet tiedustelun tekemiseen löytyvät Zentrale Meldeauskunft(Linkki toiselle web-sivustolle.).