Suomi Itävallassa

Itävallassa toimii neljä Itävalta-Suomi -yhdistystä (ÖFG: Österreichisch-Finnische Gesellschaft). Suurin ystävyysyhdistys on Wienin ÖFG. Lisäksi ÖFG toimii Salzburgissa, Grazissa ja Bregenzissä. Paikallisia Suomi-yhdistyksiä toimii myös mm. Ylä-Itävallassa.
 

Wienissä toimii myös suomalainen kouluyhdistys, musiikkileikkikoulu sekä suomalaisten opiskelijoiden yhdistys. Itävallassa on myös suomalainen evankelisluterilainen seurakunta, joka toimii Itävallan evankelisen kirkon yhteydessä. Sen toiminnasta vastaa suomalainen pappi yhdessä kuusijäsenisen kirkkoraadin kanssa.

Suomen kieltä voi opiskella Itävallassa lähinnä Wienin seudulla. Wienin yliopiston suomalais-ugrilaisella osastolla suomen kieltä voi opiskella fennistiikan BA-ohjelmassa. Kieliopintojen lisäksi laitoksella opetetaan ja tutkitaan kirjallisuutta sekä kulttuuria. Kielitieteellisiä opintoja voi tämän jälkeen jatkaa fennougristiikan MA-ohjelmassa. Myös yliopiston kielikeskus tarjoaa eritasoisia suomen kielen kursseja.
Lisäksi suomea opetetaan Volkshochschule Brigittenaun ja Volkshochschule Polycollegen kursseilla, jotka ovat vastaavia kuin kansalais- ja työväenopiston kurssit Suomessa. Suomen kieltä on mahdollista opiskella myös Grazissa.

Business Finland ja Kauppakamari Suomi-Itävalta (Finncham Austria) edistävät Suomen ja Itävallan välisiä taloussuhteita ja toimivat suurlähetystön kanssa tiiviissä yhteistyössä.

Itävallassa asuvien suomalaisten määrää on vaikea arvioida, sillä lyhytaikaiset muutot eivät näy tilastoissa. Itävallassa asuu arviolta noin 1700 suomalaista.