Suomi-koulut

Wienin Suomalainen Kouluyhdistys

Wienin Suomalainen Kouluyhdistys on toiminut vuodesta 1979 lähtien. Koulutoiminta on suunnattu 3–18 -vuotiaille suomalaisille ja ulkosuomalaisille lapsille. Opetus tapahtuu kerran viikossa ikäryhmittäin.
 Suomi-koulu toimii lukuvuonna 2022–2023;perjantaisin klo 16.15–17.45 osoitteessa:

Mariahilferstraße 1C (Unkarilainen koulu AMAPED(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)), 1060 Wien.

Puheenjohtaja: Meri Hakaoja
wienin.suomikoulu(at)gmail.com
https://suomikoulu.at(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Tirolin Suomi-koulu

Tirolin Suomi-koulu aloitti toimintansa syksyllä 2021. Opetusta on joka toinen lauantai ja lisäksi järjestämme juhlia, kirppistapahtumia sekä retkiä. Tervetulleita ovat kaikki 0-18-vuotiaat suomalaiset, ulkosuomalaiset ja suomensukuiset. Vanhemmat voivat tavata toisiaan kahvikupin äärellä tuntien aikana. Koulumme toimii Innsbruckin keskustassa, monikulttuurisen Pitanga-yhdistyksen tiloissa.

Tarkemmat tiedot saat olemalla meihin yhteydessä:

Helena Lempiäinen-Meikl, puheenjohtaja
tirolinsuomikoulu(at)gmail.com
puh: +43677 61653133
Facebook: Tirolin Suomi-koulu
Instagram: tirolinsuomikoulu

Vorarlbergin Suomi-koulu

Suomi-koulu Vorarlberg on syksyllä 2016 perustettu noin 25 oppilaan Suomi-koulu Länsi-Itävallassa. Koulussa toimii 4 ryhmää: vauvat/taaperot, leikkikoululaiset, alakoululaiset ja kielikylpy-ryhmä. Kielikylpyryhmässä opetuskielenä on saksa. Muissa ryhmissä opetetaan suomeksi.
Suomi-koulutapaamisia on kahdesti kuussa perjantai-iltapäivisin klo 14-17. Oppituntien pituus vaihtelee ikäryhmän mukaan. Tapaamme Dornbirnissä G3-monitoimitalossa. Opetuskertojen lisäksi yhdistys järjestää juhlia, työpajailtapäiviä ja retkiä. Suomi-koulun tapaamisten yhteydessä toimii kioski, josta on mahdollista ostaa Suomi-herkkuja. Lasten ollessa tunnilla voivat vanhemmat tavata toisiaan kahvikupposen ääressä. Suomi-koulun toiminnanjohtajana toimii Ulla Gratt.

Lisää tietoja Suomi-koulustamme löydät nettisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) tai Facebookista(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Tiedustelut
ulla.gratt(at)gmail.com

Suomenkielinen musiikkileikkikoulu

Alle 3-vuotiaille suunnattu suomenkielinen musiikkileikkikoulu kokoontuu kerran viikossa Itävallan suomalaisen seurakunnan tiloissa.
Yhteyshenkilö: Piritta Mononen
pirrethepianist(at)gmx.at
Suomalainen seurakunta sijaitsee osoitteessa:
Gentzgasse 10
A-1180 Wien

Ruotsalainen koulu

Scheibelreitergasse 15
A-1190 Wien
Puh. +43 (0)1 320 79 80
Fax +43 (0)1 328 83 43
svenskaskolan(at)aon.at
www.svenskaskolan.at(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)