Matkustustiedotetta päivitetty Etelä-Afrikan sähkökriisiin liittyen

Tutustu erityisesti tiedotteen ajankohtaista-osioon, johon on päivitetty lisätietoa Etelä-Afrikan sähkökriisistä.

Etelä-Afrikan matkustustiedote (Linkki toiselle web-sivustolle.)on päivitetty.

Etelä-Afrikkaan on asetettu poikkeustila maassa olevan sähkökriisin takia. Kansallinen sähköntuottaja Eskom säännöstelee sähkönkäyttöä kiertävillä sähkökatkoilla, joita voi olla useita tunteja vuorokaudessa. Suunnitelluista sähkökatkoista alueellasi löydä Eskomin verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) tai 'loadshedding" mobiilisovelluksesta EskomSePush(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Sähkökriisillä on vaikutuksia turvallisuuteen, vedenjakeluun ja -laatuun, tietoliikenne- ja puhelinyhteyksiin sekä liikenteeseen. Vaikutukset näkyvät kodeissa, hotelleissa, ravintoloissa, käteisautomaateilla, liikennevalojen, yrityksien ja turvajärjestelmien toiminnassa ja mahdollisesti huoltoasemilla.

Sähkökatkot lisäävät rikollisuutta ensisestään ja saattavat aiheuttaa väkivaltaisiakin levottomuuksia ja mielenosoituksia. Sähkökatkojen merkittävää vähenemistä ei odoteta lyhyellä aikavälillä. Selvitä majapaikkasi mahdolliset varavirtajärjestelyt (esim. generaattori tai aurinkopaneelit) ja mahdolliset sähkökatkojen vaikutukset turvajärjestelyihin.