Oleskeletko Kambodzassa? Muistathan rekisteröityä 1.7.2020 mennessä

Oleskeletko Kambodzassa? Muistathan rekisteröityä 1.7.2020 mennessä

Kambodzan maahantuloviranomaiset edellyttävät maassa olevien ulkomaalaisen rekisteröintiä FPCS-järjestelmään (Foreigners Present in Cambodia System) 1.7.2020 mennessä. Viranomaisten ilmoituksen mukaan rekisteröinti on edellytys ulkomaalaisen viisumin voimassaolon jatkamiselle. Määräys koskee kaikki Kambodzassa olevia ulkomaalaisia, niin matkailijoita kuin maassa asuvia.

Rekisteröintivelvollisuus on maahantuloviranomaisten mukaan ulkomaalaisen vuokranantajalla, hotellilla tms. Ulkomaalaisen tulee rekisteröityä itse, jos vuokranantajaa tai hotelli- ym. majoitusta ei ole. Maahantuloviranomaiset tähdentävät, ettei ulkomaalaiselle tulisi sakkorangaistusta hotellin tai vuokranantajan laiminlyönnin vuoksi.  Rekisteröinti on kuitenkin edellytys viisumin jatkolle.

Kambodzassa olevien suomalaisten kannattaa varmistaa majoituspaikastaan tai vuokranantajaltaan, että rekisteröinti on tehty.

Rekisteröityä voi maksuttomalla FPCS-sovelluksella, jonka voi ladata iOS –tai Android-puhelimiin. Maahantuloviranomaisten ohjevideo (kuvaohjeet englanniksi) on katsottavissa Youtubesta: https://youtu.be/rV1Mh9j9Rss