Suomen Pietarin-pääkonsulin viesti

Suomen Pietarin-pääkonsulin viesti

Hyvät suomalaiset Luoteis-Venäjällä! Koko maailma on siirtynyt korona-aikaan, niin myös Suomen Pietarin-pääkonsulaatti. Päätavoitteemme on nyt pysyä toimintakykyisenä, jotta voimme tehdä sitä, mikä on meille tärkeintä – Suomen ja suomalaisten etujen ajaminen Luoteis-Venäjällä.

Juuri nyt työmme tärkeimmät painopisteet ovat seuraavat:

  1. Hädänalaisten suomalaisten auttaminen.
  2. Tuki Suomeen palaaville.
  3. Tiedonhankinta ja tiedonvälitys koronatilanteesta Luoteis-Venäjällä.
  4. Ennakoiva tilanneanalyysi ja varautuminen tuleviin tilanteisiin.
  5. Henkilöstömme ja asiakkaittemme terveydestä huolehtiminen.

Jotta koronavirus ei leviäisi henkilökunnassamme, työskentelemme vuoroissa, pidämme turvaväliä ja pesemme kädet. Viisumitoiminta on keskeytetty toistaiseksi. Luoteis-Venäjällä asuvien ja työskentelevien Suomen kansalaisten passihakemuksia otetaan rajoitetusti vastaan pääkonsulaatissa. Konsuliosasto palvelee ainoastaan ajanvarauksella 9.00 - 12.00 ja 13.00 - 15.30. Ajanvarauksen voi tehdä sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse +7 812 331 7600.

Seuraamme tarkasti tautitilanteen kehittymistä Luoteis-Venäjällä ja kerromme siitä omien kanaviemme kautta. Mikäli olet vielä Venäjällä, suosittelemme seuraamaan pääkonsulaatin some-kanavia (Facebook, VKontakte, TwitterInstagram) sekä verkkosivuamme. Päivitämme niihin uutisia.

Nyt viimeistään on aika tehdä matkustusilmoitus. Ilman sitä meidän on mahdotonta varautua auttamaan hädässä olevia suomalaisia. Jos teet ilmoituksen, voimme lähettää sinulle suoraan tekstiviestillä tai sähköpostitse tietoa keskeisistä muutoksista tilanteeseen. Jos olet poistunut Venäjältä, käy ystävällisesti poistamassa ilmoituksesi.

Jos tarvitset kuljetusta Suomeen, ole meihin yhteydessä. Kontaktihenkilö on hallinnollinen konsulimme Jussi Tanskanen. Sähköposti etunimi.sukunimi(at)formin.fi. Selvittäkää myös keskuudessanne kimppakyytien mahdollisuutta. Venäjän rajaviranomaisten kanssa on sovittu, että he päästävät suomalaiset kotimaahan palaavat rajan yli. Muistakaa siis, että suomalaiset pääsevät Suomeen aina – silloinkin kun raja on suljettu matkustajaliikenteeltä, kuten nyt.

Ajat ovat ankarat, mutta yhdessä selviämme.

 

Kaikille voimia ja terveyttä toivottaen,

Anne Lammila

Suomen Pietarin-pääkonsuli