Moskovan-suurlähetystön tilat

Suurlähettilään residenssi

Suurlähetystörakennuksessa sijaitsee suurlähettilään residenssi. Vaikka lähetystön huonetiloja on vuosien varrella modernisoitu, näkyvimpien tilojen ulkoasu ja tunnelma ovat säilyneet melko muuttumattomina. Myös osa edustustilojen kalustuksesta on alkuperäisiä.

Esimerkiksi suurlähettilään työhuoneessa on kalusteita, jotka arkkitehti Elli Ruuth aikanaan suunnitteli varta vasten lähetystötaloa varten. Niitä suurlähettiläät ovat käyttäneet Aarno Yrjö-Koskisen ja Juho Kusti Paasikiven ajoista asti.

Myös residenssin suuren ruokasalin pähkinäpuinen pöytä ja tuolit, astialipasto ja vitriinikaappi ovat Ruuthin vuonna 1938 suunnittelemia. Osa kalusteista on tehty Helsingin keskusvankilassa, missä ne myös 1960-luvulla kunnostettiin.

Vaaleasävyisen juhlalasalin kalustusta on vaihdettu useasti. Nykyinen on peräisin 1990-luvulta, jolloin myös juhlasalin taulut muutettiin paremmin uuteen tyyliin sopiviksi. Vanhemman suomalaisen taiteen tilalle ripustettiin muun muassa Gösta Diehlin, Maija Isolan ja Yngve Bäckin 1940- ja 1950-lukujen töitä. Juhlasalista avautuu käynti suurelle ulkoterassille.

Juhlasalia ennen oleva salonki, johon noustaan portaikkoa pitkin eteisaulasta, on pysynyt lähes muuttumattomana. Sen kalustuksena ovat Leningradin entisestä pääkonsulaatista vuonna 1938 Moskovaan siirretyt uusrokokoo-huonekalut.

Vuokrattavat julkiset tilat

Suurlähetystön monitoimitilaa voidaan mahdollisuuksien mukaan vuokrata myös ulkopuoliseen käyttöön. Nykyaikaisesti varustettu tila soveltuu seminaarien, kokousten, näyttelyiden, konserttien ja muiden vastaavien tilaisuuksien järjestämiseen.

Päätöksen monitoimitilan vuokraamisesta tekee suurlähetystön johto. Tilan käytön edellytyksenä on, että tilaisuuden luonne tukee lähetystön toiminta-ajatusta. Lisäksi edellytyksenä on, että edustusto on auki kyseisenä päivänä ja tilat ovat vapaana käytettäväksi kyseisenä ajankohtana. Suurlähetystön virka-aika on maanantaista perjantaihin klo 9 – 17.

Pyynnöt monitoimitilan vuokraamisesta tulee osoittaa suurlähetystön taloussuhteiden yksikön assistentille sähköpostiin sanomat.mos (at) formin.fi.

Tilavuokrat ovat seuraavat:

  • Tunnit 1-4: 200 EUR / alkava tunti
  • Enemmän kuin 5 tuntia: 100 EUR / alkava tunti

Virka-ajan ulkopuolella tapahtuvan tilaisuuden sekä virka-ajan ulkopuolella tapahtuvan järjestely- tai purkutyön ajalta veloitetaan normaalin tuntivuokran lisäksi:

  • Vahtimestaripalvelut: 70 EUR / alkava tunti / vahtimestari (yli 30 vieraan iltatilaisuudessa paikalla kaksi vahtimestaria)
  • Assistenttipalvelut: 70 EUR / alkava tunti / assistentti

Tilavuokraa aletaan laskuttaa siitä hetkestä, jolloin vieraat alkavat saapua tilaisuuteen. Virka-ajan ulkopuolella vahtimestari(t) ja assistentti ovat paikalla, kunnes kaikki järjestäjien ja cateringyhtiön työntekijät sekä autot ovat poistuneet lähetystöalueelta. Tilavuokraa laskutetaan siihen saakka, kunnes järjestäjien ja cateringyhtiön työntekijät sekä autot ovat poistuneet lähetystöalueelta.

Muut palvelut

Virka-ajan ulkopuolella tapahtuvien tilaisuuksien kulunvalvonta- ja vahtimestaripalveluista veloitetaan 70 euroa / tunti. Mikäli vieraita on yli 30 henkeä, veloitetaan kahden vahtimestarin palveluista, yhteensä 140 euroa / tunti. Muista järjestelytyöhön liittyvistä palveluista kuten esimerkiksi sihteeripalveluista veloitetaan samoin 70 euroa/tuntia. Kuljetuspalveluista (kuljettajan kanssa) peritään 60 euroa/tuntia.

Luennointi-, tulkkaus-, käännös-, tutkimus-, selvitys- ja muista asiantuntipalveluista peritään 100 euroa /tunti kultakin suoritteen tuottamiseen käytetyltä tunnilta.