Moskovan-suurlähetystön tilat

Suurlähettilään residenssi

Suurlähetystörakennuksessa sijaitsee suurlähettilään residenssi. Vaikka lähetystön huonetiloja on vuosien varrella modernisoitu, näkyvimpien tilojen ulkoasu ja tunnelma ovat säilyneet melko muuttumattomina. Myös osa edustustilojen kalustuksesta on alkuperäisiä.

Esimerkiksi suurlähettilään työhuoneessa on kalusteita, jotka arkkitehti Elli Ruuth aikanaan suunnitteli varta vasten lähetystötaloa varten. Niitä suurlähettiläät ovat käyttäneet Aarno Yrjö-Koskisen ja Juho Kusti Paasikiven ajoista asti.

Myös residenssin suuren ruokasalin pähkinäpuinen pöytä ja tuolit, astialipasto ja vitriinikaappi ovat Ruuthin vuonna 1938 suunnittelemia. Osa kalusteista on tehty Helsingin keskusvankilassa, missä ne myös 1960-luvulla kunnostettiin.

Vaaleasävyisen juhlalasalin kalustusta on vaihdettu useasti. Nykyinen on peräisin 1990-luvulta, jolloin myös juhlasalin taulut muutettiin paremmin uuteen tyyliin sopiviksi. Vanhemman suomalaisen taiteen tilalle ripustettiin muun muassa Gösta Diehlin, Maija Isolan ja Yngve Bäckin 1940- ja 1950-lukujen töitä. Juhlasalista avautuu käynti suurelle ulkoterassille.

Juhlasalia ennen oleva salonki, johon noustaan portaikkoa pitkin eteisaulasta, on pysynyt lähes muuttumattomana. Sen kalustuksena ovat Leningradin entisestä pääkonsulaatista vuonna 1938 Moskovaan siirretyt uusrokokoo-huonekalut.

Suurlähetystön kokoustilojen vuokraehdot

Suurlähetystön tiloja voidaan vuokrata ulkopuoliseen käyttöön. Päätöksen tilojen vuokraamisesta tekee suurlähetystön johto. Tilojen käytön edellytyksenä on, että tilaisuuden luonne tukee lähetystön toiminta-ajatusta. Lisäksi edellytyksenä on, että edustusto on auki kyseisenä päivänä ja tilat ovat vapaana käytettäväksi kyseisenä ajankohtana. Suurlähetystön virka-aika on maanantaista perjantaihin klo 9–17. 

Tiedustelut tilojen käytöstä ja kustannuksista sekä tarjoilumahdollisuuksista: [email protected].

Hintoihin sisältyy tilojen järjestely- ja perussiivouspalvelut, sekä saman päivän alkuvalmistelut, kuten esim. cateringyhtiön valmistelut. Hallintokuluna veloitetaan 50 EUR / lasku.

Monitoimitila (max. 80 henkeä) ml. aulatila

Vuokra:

  • Ensimmäiset 4 tuntia: 200 EUR / alkava tunti
  • Seuraavat tunnit (5…): 100 EUR / alkava tunti

Virka-ajan ulkopuolella tapahtuvan tilaisuuden sekä virka-ajan ulkopuolella tapahtuvan järjestely- tai purkutyön ajalta veloitetaan normaalin tuntivuokran lisäksi:

  • Vahtimestaripalvelut: 70 EUR / alkava tunti / vahtimestari (yli 30 vieraan iltatilaisuudessa paikalla kaksi vahtimestaria)
  • Assistenttipalvelut: 70 EUR / alkava tunti / assistentti

Tilavuokraa aletaan laskuttaa siitä hetkestä, jolloin vieraat alkavat saapua tilaisuuteen. Virka-ajan ulkopuolella vahtimestari(t) ja assistentti ovat paikalla, kunnes kaikki järjestäjien ja/tai cateringyhtiön työntekijät/autot ovat poistuneet lähetystöalueelta. Tilavuokraa laskutetaan siihen saakka, kunnes järjestäjien ja cateringyhtiön työntekijät/autot ovat poistuneet lähetystöalueelta. 

Pieni neuvotteluhuone (max. 10 henkeä)

Vuokra:

  • Ensimmäiset 4 tuntia    75 EUR / alkava tuntia
  • Seuraavat tunnit (5…)    50 EUR / alkava tunti

Virka-ajan ulkopuolella tapahtuvan tilaisuuden sekä virka-ajan ulkopuolella tapahtuvan järjestely- tai purkutyön ajalta veloitetaan normaalin tuntivuokran lisäksi:

  • Vahtimestaripalvelut: 70 EUR / alkava tunti / vahtimestari (yli 30 vieraan iltatilaisuudessa paikalla kaksi vahtimestaria)
  • Assistenttipalvelut: 70 EUR / alkava tunti / assistentti

Virka-ajan ulkopuolella vahtimestari(t) ja assistentti ovat paikalla, kunnes kaikki järjestäjien ja/tai cateringyhtiön työntekijät/autot ovat poistuneet lähetystöalueelta. Tilavuokraa laskutetaan siihen saakka, kunnes järjestäjien ja cateringyhtiön työntekijät/autot ovat poistuneet lähetystöalueelta.