Moskovan suomalainen koulu

Moskovan suomalainen koulu(Linkki toiselle web-sivustolle.) on virallinen suomalainen ulkomaankoulu, joka järjestää opetusta Moskovassa asuville suomenkielisille lapsille. Koulu on Suomen perusopetuslain alainen yksityiskoulu, jonka ylläpitäjä on Suomalainen koulutusyhdistys ry.

Koulu tarjoaa opetusta vuosiluokille 1.–9. sekä esikouluikäisille. Pienet ryhmäkoot ja mukava ilmapiiri tukevat yksilöllistä oppimista ja opetusta. Opetus toteutetaan suomen kielellä suomalaista opetussuunnitelmaa noudattaen. Opetuksessa käytetään suomalaisia oppikirjoja. Sijainti Moskovassa mahdollistaa myös ainutlaatuisten kouluretkien ja leirikoulujen yhdistämisen koulutyöhön.

Koulu sijaitsee kävelymatkan päässä Universitet-metroasemalta. Samassa rakennuksessa toimivat italialainen ja japanilainen koulu. Koulualue on aidattu ja vartioitu.

Opiskelu Moskovan suomalaisessa koulussa on hyvä aloittaa lukukauden alussa, mutta oppilaita otetaan vastaan myös kesken lukukauden. Tarvittaessa myös lyhyempi opiskelujakso on mahdollinen. Tutustumiskäynti koululle on mahdollista sopia ottamalla yhteyttä rehtoriin.

Moskovan suomalaiseen kouluun voi ottaa yhteyttä myös yhteistoiminnan merkeissä. Teemme mielellämme yhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa esimerkiksi tapahtumiin ja hankkeisiin liittyen.

Suomalainen päiväkoti

Koulun yhteydessä samoissa tiloissa toimii myös Moskovan suomalainen päiväkoti, Mossula, joka on pieni yksityinen päiväkoti. Mossulan toiminnan tavoitteena on erityisesti ylläpitää ja vahvistaa suomen kieltä, tuoda lapsille tutuksi suomalaisia tapoja ja kulttuuriperinnettä sekä tarjota mahdollisuus olla osana suomalaista yhteisöä Moskovassa olon aikana. Päiväkodin jälkeen on mahdollista jatkaa Moskovan suomalaisen koulun esiopetusryhmään ja edelleen perusopetukseen.

Yhteystiedot

  • Käyntiosoite: Leninski prospekt 78a, 119621 Moskova
  • Postiosoite: Suomen suurlähetystö Moskova/MSP, PL 322, 53501 LAPPEENRANTA

Koulun rehtori

Päiväkoti Mossula