Norjassa syntyneen lapsen ilmoittaminen Suomeen

Suomalaisen äidin lapsi saa aina Suomen kansalaisuuden syntyessään (koskee 1.9.1984 jälkeen syntyneitä). Ilmoitus ulkomailla syntyneestä Suomen kansalaisesta -lomake ja alla olevat liitteet.

Isä suomalainen, vanhemmat keskenään naimisissa

Suomalaisen isän lapsi saa Suomen kansalaisuuden, jos lapsen vanhemmat ovat naimisissa keskenään lapsen syntyessä tai heidän mennessään naimisiin lapsen ollessa alle 18-vuotias. Ilmoitus ulkomailla syntyneestä Suomen kansalaisesta -lomake ja alla olevat liitteet.

Liitteet

  1. Fødselsattest/syntymätodistus (alkuperäinen, saa Skatteetatenista)
  2. Vanhempien passeista kopiot
  3. "Utskrift av registrerte opplysninger" norjalainen virkatodistus lapsesta. (Saa Skatteetatenista. Voi tilata Altinnin-sivuilta,  kommenttikenttään merkintä, että haluaa todistuksen lapsesta.)
  4. Jos vanhemmat eivät ole avioliitossa ja lapsella on isä, myös isyystodistus tai vaihtoehtoisesti Skatteetatenista yhteishuoltajuudesta todiste

Todistukset voivat olla norjaksi, ei tarvitse käännättää eikä tarvita apostillea/laillistusta.

Isä suomalainen, vanhemmat eivät naimisissa

Jos lapsen isä ei ole avioliitossa lapsen äidin kanssa lapsen syntyessä, lapsi saa Suomen kansalaisuuden ilmoituksesta (lomake KAN_4). Ilmoitusmenettely koskee vain 1.6.2003 jälkeen syntyneitä. 

Liitteet

  1. Fødselsattest/syntymätodistus (alkuperäinen, saa Skatteetatenista)
  2. Vanhempien passeista kopiot
  3. "Utskrift av registrerte opplysninger" norjalainen virkatodistus lapsesta. (Saa Skatteetatenista. Voi tilata Altinnin-sivuilta, kommenttikenttään merkintä, että haluaa todistuksen lapsesta.)
  4. Isyystodistus tai vaihtoehtoisesti Skatteetatenista yhteishuoltajuudesta todiste

Huom! Varaa aika edustustosta tunnistautumiseen.