Virkatodistukset ja osoitetiedustelut Norjassa

Voit tilata virkatodistuksen (utskrift av registrerte opplysninger(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)) Norjan veroviraston (Skatteetaten(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)) verkkopalvelusta. Virkatodistuksesta selviää Norjassa rekisteröity nimi, osoite, kansalaisuus sekä siviilisääty. Lähetä osoitetiedustelu kirjallisena Skatteetateniin.

Norjan uutta henkilötietolakia on alettu soveltamaan syksystä 2018, jonka jälkeen on ollut mahdotonta saada sukuselvityksiä Norjan väestörekisteristä 23.3.2020 asti.

Norjan väestörekisterin tulkinnan mukaan uuden henkilötietolain perusteella sukuselvitystietoja kuten väestörekisteriin merkityt puolisot ja lapset sekä henkilön Norjaan ja Norjasta muuttopäivät ovat olleet luottamuksellista tietoa, mutta tulkintaa on nyt muutettu Rajaesteneuvoston käsittelyn seurauksena.

23.3.2020 lähtien Norjasta saa sukuselvityksen Norjan verotoimistosta (Skatteetaten). He haluavat pyynnöt kirjallisesti, täältä löytyvät yhteystiedot(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Yleinen Skatteetatenin osoite on:

Skatteetaten
Postboks 9200 Grønland
0134 OSLO

Pyynnössä kannattaa mainita "dødsboskifte", johon erotellusti pyytää merkitsemään edesmenneen avioliitot, lapset ja osoitteet. Mitään erillistä mallia sukuselvityksestä ei ole. Pyyntö esitetään vapaamuotoisesti englanniksi tai ruotsiksi, että haluaisin tiedot seuraavasta edesmenneestä henkilöstä.

Norjassa ei tarvita sukuselvityksiä perunkirjoituksen yhteydessä, joten sukuselvitystä varten pitää eritellä tarvittavat tiedot ja erityisesti mitä varten tarvitsee tiedot ja kuka itse on.