Norjassa solmittu avioliitto

Jos olet Suomen kansalainen ja avioidut Norjassa, sinun on ilmoitettava siitä Suomen väestötietojärjestelmään. Tiedot eivät mene automaattisesti Norjasta Suomeen.

Esteettömyystodistus

Selvitä ulkomaisen viranomaisen edessä tapahtuvaa vihkimistä varten tarvittavat asiakirjat vihkijältä. Suomalaisen esteettömyystodistuksen voit tilata monikielisenä oman kotipaikkakuntasi DLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)igi- ja väestötietovirastostaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan). Norjassa asuva suomalainen saa esteettömyystodistuksen (prøvingsattest) asuinpaikkakuntansa verotoimistosta (SkatteetatenLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)).

Vihkimisoikeus Norjassa

Norjan suomalaisen seurakunnanLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) papilla on vihkimisoikeus.

Avioliittoa ei voi solmia Suomen suurlähetystössä Oslossa.

Lähetä ilmoitus Norjassa solmitusta avioliitosta Digi- ja väestötietovirastoon

Lähetä ilmoitus ulkomailla vihitystä Suomen kansalaisesta Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)-lomake Digi- ja väestötietovirastoon (DVVLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)). Voit myös jättää tai postittaa sen Suomen suurlähetystöön Oslossa, joka lähettää sen edelleen Digi- ja väestötietovirastoon rekisteröintiä varten.

HUOM! Mikäli haluat toimittaa tiedon Suomen väestörekisteriin edustuston kautta, sinulta peritään uuden ulkoministeriön maksuasetuksen (avautuu uuteen ikkunaan)mukaisesti 30 euron käsittelymaksu 1.9.2020 lähtien.

Liitä mukaan:

  1. Alkuperäinen vihkitodistus. Jos vihkiminen on tapahtunut Norjassa, alkuperäinen vihkitodistus on riittävä, ei tarvitse käännättää tai laillistaa. Saat tilattua vihkitodistuksia SkatteetateniltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).
  2. Virkatodistus suomalaisesta puolisosta (utskrift av registrerte opplysninger Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)),virkatodistus tilataan Norjan  veroviraston (Skattetaten) verkkopalvelusta.
  3. Kopio molempien puolisoiden passeista

Liitteet käyvät norjaksi, ei tarvitse käännättää eikä laillistaa.