Norjassa solmittu avioliitto

Jos olet Suomen kansalainen ja avioidut Norjassa, sinun on ilmoitettava siitä Suomen väestötietojärjestelmään. Tiedot eivät mene automaattisesti Norjasta Suomeen.

Esteettömyystodistus

Selvitä ulkomaisen viranomaisen edessä tapahtuvaa vihkimistä varten tarvittavat asiakirjat vihkijältä. Suomalaisen esteettömyystodistuksen voit tilata monikielisenä oman kotipaikkakuntasi maistraatista. Norjassa asuva suomalainen saa esteettömyystodistuksen (prøvingsattest) asuinpaikkakuntansa verotoimistosta (Skatteetaten).

Vihkimisoikeus Norjassa

Norjan suomalaisen seurakunnan papilla on vihkimisoikeus.

Avioliittoa ei voi solmia Suomen suurlähetystössä Oslossa.

Lähetä ilmoitus Norjassa solmitusta avioliitosta maistraattiin

Lähetä ilmoitus ulkomailla vihitystä Suomen kansalaisesta – lomake maistraattiin. Voit myös jättää tai postittaa sen Suomen suurlähetystöön Oslossa, joka lähettää sen edelleen maistraattiin rekisteröintiä varten.

Liitä mukaan:

  1. Alkuperäinen vihkitodistus. Jos vihkiminen on tapahtunut Norjassa, alkuperäinen vihkitodistus on riittävä, ei tarvitse käännättää tai laillistaa. Saat tilattua vihkitodistuksia Skatteetatenilta.
  2. Virkatodistus suomalaisesta puolisosta (utskrift av registrerte opplysninger),virkatodistus tilataan Norjan  veroviraston (Skattetaten) verkkopalvelusta.
  3. Kopio molempien puolisoiden passeista

Liitteet käyvät norjaksi, ei tarvitse käännättää eikä laillistaa.