Passin tai henkilökortin hakeminen Norjassa

 

Pyydämme varaamaan ajan passihakemuksen tekoa varten puh. 22 12 49 00. 

Puhelinaikamme ovat seuraavat:

Maanantaina ja keskiviikkona klo 10.00. – 12.00. ja 13.00 – 15.00

Tiistainatorstaina ja perjantaina klo 11.00 – 12.00 ja 13.30 – 15.30

 

Noudatathan varattua aikaa, meillä ei ole odotustilaa.

 

 

  1. Jätä hakemus henkilökohtaisesti Suomen Oslon-suurlähetystössä. Tarvitset mukaan voimassaolevan passin tai henkilökortin.
  2. Tarvitset mukaan passivalokuvan, joka on enintään 6 kk vanha. Suurlähetystö ei voi ottaa vastaan digitaalisia kuvia. (ValokuvaohjeLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) ).
  3. Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietojärjestelmässä ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot maistraattiin.
  4. Norjassa pysyvästi asuvalta vaaditaan alle kolme kuukautta vanha virkatodistus ”Utskrift av registrerte opplysningerLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)” Norjan verotoimiston väestörekisteristä. Tämän linkinLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) kautta on mahdollisuus tilata nämä tarvittavat tiedot käyttämällä elektronista tunnistetta.  Ruotsissa pysyvästi asuvalta virkatodistus ”Personbevis” verovirastostaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).
  5. Maksa passi tai henkilökortti pankki- tai luottokortilla, kun jätät hakemuksen. Hinnasto(avautuu uuteen ikkunaan)
  6. Passin ja henkilökortin voimassaoloaika on enintään 5 vuotta.
  7. Tavallisen passin saaminen kestää noin viikon. Pikapassin saat yleensä nopeammin, toimitusaika noin 2–3 arkipäivää. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut Norjassa(avautuu uuteen ikkunaan). Henkilökortti tulee noin  kuukaudessa. Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.