Passin tai henkilökortin hakeminen Norjassa

Pyydämme varaamaan ajan passihakemuksen tekoa varten ajanvarausjärjestelmässä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Puhelinaikamme:

  • Maanantai - perjantai klo 10.00–12.00 
  • Lisäksi keskiviikkoisin ja perjantaisin 13.00–15.00 

Täältä näet suurlähetystön poikkeavat aukioloajat (avautuu uuteen ikkunaan)

Meillä ei ole odotustilaa, joten noudatathan varattua aikaa.

HUOM! Meillä on ruuhkaa, jos et pääse tulemaan sovittuna aika, PERU aikasi ajoissa. Aikoja tarvitsevia on paljon. 

Passien ja henkilökorttien hinnat nousevat 1.1.2022 alkaen. Uudet hinnat on listattu ulkoministeriön asetukseen suoritteiden maksuista(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Passi maksaa 175 euroa ja henkilökortti 96 euroa.

 

AJANVARAUSJÄRJESTELMÄ(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

 

  1. Jätä hakemus henkilökohtaisesti Suomen Oslon-suurlähetystössä. Tarvitset mukaan voimassaolevan passin tai henkilökortin.
  2. Tarvitset mukaan passivalokuvan, joka on enintään 6 kk vanha. Suurlähetystö ei voi ottaa vastaan digitaalisia kuvia. (Valokuvaohje(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) ).
  3. Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietojärjestelmässä ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot DVV:lle(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).
  4. Norjassa pysyvästi asuvalta vaaditaan alle kolme kuukautta vanha virkatodistus ”Utskrift av registrerte opplysninger(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)”. Voit tilata tarvittavat tiedot Norjan verotoimiston väestörekisteristä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) käyttämällä elektronista tunnistetta. Ruotsissa pysyvästi asuvalta virkatodistus ”Personbevis” Ruotsin verovirastosta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).
  5. Maksa passi tai henkilökortti pankki- tai luottokortilla, kun jätät hakemuksen. Hinnasto (avautuu uuteen ikkunaan)
  6. Passin ja henkilökortin voimassaoloaika on enintään 5 vuotta.
  7. Tavallisen passin saaminen voi kestää jopa pari viikkoa. Pikapassin saat yleensä nopeammin, toimitusaika on 3-5 arkipäivää. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut Norjassa (avautuu uuteen ikkunaan). Henkilökortti tulee noin viikossa. Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.