Passin tai henkilökortin hakeminen Norjassa

Pyydämme varaamaan ajan passihakemuksen tekoa varten ajanvarausjärjestelmässä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Puhelinaikamme

  • Maanantaina ja keskiviikkona klo 10.00–12.00 ja 13.00–15.00
  • Tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 11.00–12.00 ja 13.30–15.30

Poikkeavat aukioloajat

Noudatathan varattua aikaa, meillä ei ole odotustilaa.

HUOM! Meillä on ruuhkaa, jos et pääse tulemaan sovittuna aika, PERU aikasi ajoissa. Aikoja tarvitsevia on paljon. Vapaat ajat ovat nyt joulukuussa viikolla 51 (tilanne 26.11.).

 

AJANVARAUSJÄRJESTELMÄ(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

 

  1. Jätä hakemus henkilökohtaisesti Suomen Oslon-suurlähetystössä. Tarvitset mukaan voimassaolevan passin tai henkilökortin.
  2. Tarvitset mukaan passivalokuvan, joka on enintään 6 kk vanha. Suurlähetystö ei voi ottaa vastaan digitaalisia kuvia. (Valokuvaohje(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) ).
  3. Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietojärjestelmässä ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot maistraattiin.
  4. Norjassa pysyvästi asuvalta vaaditaan alle kolme kuukautta vanha virkatodistus ”Utskrift av registrerte opplysninger(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)”. Voit tilata tarvittavat tiedot Norjan verotoimiston väestörekisteristä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) käyttämällä elektronista tunnistetta. Ruotsissa pysyvästi asuvalta virkatodistus ”Personbevis” Ruotsin verovirastosta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).
  5. Maksa passi tai henkilökortti pankki- tai luottokortilla, kun jätät hakemuksen. Hinnasto (avautuu uuteen ikkunaan)
  6. Passin ja henkilökortin voimassaoloaika on enintään 5 vuotta.
  7. Tavallisen passin saaminen kestää noin viikon. Pikapassin saat yleensä nopeammin, toimitusaika noin 2–3 arkipäivää. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut Norjassa (avautuu uuteen ikkunaan). Henkilökortti tulee noin kuukaudessa. Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.