Passin tai henkilökortin hakeminen ulkomailla

  1. Sinun on jätettävä hakemus henkilökohtaisesti.
  2. Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietojärjestelmässä ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot maistraattiin.
  3. Sinun on maksettava passi tai henkilökortti, kun jätät hakemuksen.
  4. Passin ja henkilökortin voimassaoloaika on enintään 5 vuotta.
  5. Tavallisen passin saaminen kestää yhdestä viikosta useampaan viikkoon. Pikapassin saat yleensä nopeammin, mutta niidenkin toimitusajat vaihtelevat maasta riippuen. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut ulkomailla. Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.
  6. Todista henkilöllisyytesi passilla tai henkilökortilla.

Myöntöpisteet

Passin ja henkilökortin myöntöpisteitä ovat suurlähetystöt, pääkonsulaatit ja lähetetyn konsulin johtamat edustustot eli konsulaatit. Kunniakonsulaateista passin ja henkilökortin voivat myöntää:

  • Ruotsi: Göteborg
  • Saksa: Hampuri, Frankfurt am Main
  • Espanja: Barcelona, Malaga, Las Palmas, Palma de Mallorca, Pilar de la Horadada

Henkilökortti

Edustustot voivat myöntää vain tavallisia henkilökortteja. Se voidaan myöntää myös alaikäiselle huoltajien suostumuksella.

Edustustoista ei voi hakea ilman huoltajien suostumusta myönnettäviä alaikäisen henkilökortteja, ulkomaalaisen henkilökortteja eikä väliaikaisia henkilökortteja.

Henkilökorttiin ei liitetä sormenjälkiä.

Passin tai henkilökortin hakeminen Norjassa

 

1.            Sinun on jätettävä hakemus henkilökohtaisesti Suomen Oslon-suurlähetystössä. Tarvitset mukaan voimassaolevan passin tai henkilökortin.

 

2.            Tarvitset mukaan passivalokuvan, joka on enintään 6 kk vanha. Suurlähetystö ei voi ottaa vastaan digitaalisia kuvia. (Valokuvaohje ).

 

3.            Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietojärjestelmässä ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot maistraattiin.

 

4.            Norjassa pysyvästi asuvalta vaaditaan alle kolme kuukautta vanha virkatodistusUtskrift av registrerte opplysninger” Norjan verotoimiston väestörekisteristä. Tämän linkin kautta on mahdollisuus tilata nämä                   tarvittavat tiedot käyttämällä elektronista tunnistetta.

              Ruotsissa pysyvästi asuvalta virkatodistus ”Personbevis” verovirastosta.

 

5.            Sinun on maksettava pankki- tai luottokortilla passi tai henkilökortti, kun jätät hakemuksen. Hinnasto

 

6.            Passin ja henkilökortin voimassaoloaika on enintään 5 vuotta.

 

7.            Tavallisen passin saaminen kestää noin viikko. Pikapassin saat yleensä nopeammin, toimitusaika noin 2-3 arkipäivää. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut Norjassa. Henkilökortti tulee noin  kuukaudessa. Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.