Esittelyssä Michele Cattadori, Suomen kunniakonsuli Venetsiassa

Esittelyssä Michele Cattadori, Suomen kunniakonsuli Venetsiassa

Michele Cattadori toimii Suomen kunniakonsulina Venetsiassa toimipiirinään Veneto ja Trentino-Alto Adige.

Milloin aloitit tehtävässäsi Suomen kunniakonsulina?
Minut nimitettiin kunniakonsuliksi vuonna 2016. 

Mikä on parasta työssäsi Suomen kunniakonsulina?

Olen elänyt diplomatian maailmassa syntymästäni lähtien ja se on intohimoni. Vuonna 1937 perustetun perhelakiyritykseni kautta saamani tietotaidon avulla voin helposti ja nopeasti hoitaa monet konsuliasiat.

Mistä Suomi on tunnettu alueellasi?

Suomesta tunnettuja asioita ovat luonto, tekniikka, design, luontoa kunnioittava kulttuuri sekä toimiva sosiaalinen ja valtiollinen järjestelmä.

Mitä alueellasi on tarjottavaa suomalaisille matkailijoille ja yrityksille?

Koillis-Italia tarjoaa niin paljon, ettei sitä pysty tässä kaikkea kertomaan. Trivenetoa kutsutaan "italialaiseksi veturiksi", koska se on italialainen alue, jolla syntyivät parhaat kansalliset yritykset ja jossa niillä on pääkonttori. Nämä yritykset eivät ole vain erittäin tärkeitä yrityksiä, mutta niille on myös ominaista olla eettisyyttä kunnioittavia yrityksiä, sillä ne kiinnittävät tarkkaan huomiota työntekijöiden tarpeisiin sekä luontoon. Sukulaissidettä Suomeen luovat pienet kaupungit ja erittäin kaunis luonto.

Yhteenvetona ja johtopäätöksenä alue on ihanteellinen paikka suomalaisille yrityksille toteuttaa monenlaisia ​​hankkeita, jos he haluavat sijoittua Italiaan ja tehdä yhteistyötä italialaisten yritysten kanssa.

Esimerkikkinä monien hankkeiden joukossa meillä on tällä hetkellä hieno projekti Veneton terveyssektorin (joka edustaa kansallisella tasolla huippuosaamista) ja suomalaisten lääketiedetekniikan yritysten kanssa.

 

Venetsian kunniakonsulaatin sisäänkäynti ja Consolato di Finlandia -vene. 

Mistä suomalaisesta ilmauksesta tai tavasta pidät eniten?

SISU - se ilmaisee suomalaisten ihmisten tahdonvoimaa, päättäväisyyttä, sitkeyttä ja rationaalisuutta ja on avainsana suomalaisen kulttuurin ymmärtämiseen.