Suomen Italian suurlähettiläs teki virallisen vierailun Emilia-Romagnan alueelle ja Bolognaan – yhteistyötä syvennetään korkean teknologian, uudistuvan energian ja vihreän siirtymän sekä terveysteknologian sektoreilla

Suomen Italian suurlähettiläs Pia Rantala-Engberg teki virallisen vierailun Emilia-Romagnan alueelle ja Bolognan kaupunkiin.

Suurlähettiläs tapasi vierailullaan Bolognan kaupunginjohtaja Matteo Leporen, prefekti Attilio Viscontin sekä alueen presidentti Stefano Bonaccinin. Keskusteluissa oli mukana myös Suomen Bolognan kunniakonsuli Lamberto Tacoli. Kaikkien kanssa keskustelut keskittyivät yleisten poliittis-, kaupallis- ja kulttuurisuhteiden ohella erityisesti tavoitteeseen syventää yhteistyötä Suomen ja Italian välisen viennin ja investointien edistämiseksi.  

”Emilia-Romagnan ja Suomen välillä on jo usealla sektorilla yhteistyötä, ja haluamme syventää sitä entisestään etenkin korkeaan teknologiaan, vihreään siirtymään ja terveysteknologiaan liittyvissä kysymyksissä”, sanoo suurlähettiläs, johon Bolognan kaupungin historiallinen kauneus teki myös vaikutuksen vierailun aikana.

Samoin hän oli otettu kuuluisan yliopistokaupungin dynaamisesta sykkeestä, johon opiskelijat tuovat värinsä. ”Suomalaisesta näkökulmasta on hienoa, että joka vuosi yliopistolla aloittaa myös viitisentoista italialaista opiskelijaa suomen kielen opinnot. Tämäkin lujittaa omalta osaltaan Suomen ja Italian välisiä suhteita”, suurlähettiläs pohti.

Suurlähettiläs osallistui myös Bolognassa viikonloppuna järjestettyyn Suomi-seurojen kokoukseen, jossa eri puolella Italiaa asuvat suomalaiset kokoontuivat yhteen. Hän piti kokouksessa puheenvuoron, joka käsitteli Suomi-seurojen toiminnan tärkeyden merkitystä, Suomen ja Italian välisiä suhteita sekä Suomelle keskeisiä ulko- ja turvallisuuspoliittisia teemoja – mm. Ukrainaa, Venäjää ja tuoretta Nato-jäsenyyttämme.

Suurlähettiläs Pia Rantala-Engberg yhdessä Emilia-Romagnan alueen presidentin, Stefano Bonaccinin, kanssa.


Suurlähettiläs Pia Rantala-Engberg ja Bolognan kaupunginjohtaja, Matteo Lepore.


Suurlähetiläs Pia Rantala-Engberg yhdessä Bolognan kaupunginjohtaja Matteo Leporen, kansainvälisten asioiden ja vihreän siirtymän johtaja Anna Lisa Bonin sekä Suomen Bolognan kunniakonsuli Lamberto Tacolin kanssa.


Suurlähettiläs Pia Rantala-Engberg tapaamassa prefekti Attilio Viscontia ja kunniakonsuli Lamberto Tacolia.