Paikallisen yhteistyön määräraha

Paikallisen yhteistyön määräraha (PYM) on kehitysyhteistyön työkalu, joka tukee Suomen ja Israelin kahdenvälistä suhdetta, Suomen kehitysyhteistyötä ja paikallisen kansalaisyhteiskunnan toimintaa. Paikallisen yhteistyön määrärahan perustana ovat Suomen kehityspolitiikan tavoitteet. Tuettavien hankkeiden tulee edistää kehityspoliittisessa ohjelmassa määriteltyjä painopisteitä.

Tel Avivin suurlähetystö tukee PYM:llä israelilaisten kansalaisjärjestöjen rajat ylittäviä hankkeita, joiden hyödynsaajia ovat palestiinalaiset Länsirannalla, Itä-Jerusalemissa ja/tai Gazassa. Hankkeiden painopisteet määritellään hakukohtaisesti. Vuosittain käytössä oleva määräraha on suuruudeltaan noin 120 000 euroa.

Vuosina 2021-2022 Tel Avivin suurlähetystö tukee järjestöjä:

Appleseeds 40 000€

Geneva Initiative 39 987 €

Gisha 40 000€

Miten rahoitusta voi hakea?

PYM-määrärahahakemusten haku on meneillään toukokuussa 2023. Hakuohjeet löytyvät täältä (englanniksi).  Hakemuksia arvioidaan sen mukaan, miten ne vastaavat Suomen kehityspolitiikan tavoitteita ja lähetystön PYM-painopistealueita sekä hankesuunnitelman laadun ja toteutettavuuden perusteella. Laatukriteereihin sisältyy ihmisoikeusperustainen lähestymistapa kehitysyhteistyöhön (HRBA) ja tulosperustainen johtaminen (RBM).

Lisätietoja: edustuston päällikön sijainen Juhana Tuunanen, [email protected] (avautuu uuteen ikkunaan) puh. +972 3 745 6600.

Lue lisää:

Results Based Management (RBM) guidance note (avautuu uuteen ikkunaan)

Results Framework example (avautuu uuteen ikkunaan)

Human Rights Based Approach (HRBA) guidance note (avautuu uuteen ikkunaan)