Paikallisen yhteistyön määräraha

Paikallisen yhteistyön määräraha (PYM) on kehitysyhteistyön työkalu, joka tukee Suomen ja Israelin kahdenvälistä suhdetta, Suomen kehitysyhteistyötä ja paikallisen kansalaisyhteiskunnan toimintaa. Paikallisen yhteistyön määrärahan perustana ovat Suomen kehityspolitiikan tavoitteet. Tuettavien hankkeiden tulee edistää kehityspoliittisessa ohjelmassa määriteltyjä painopisteitä.

Tel Avivin suurlähetystö tukee PYM:llä israelilaisten kansalaisjärjestöjen rajat ylittäviä hankkeita, joidenhyödynsaajia ovat palestiinalaiset Länsirannalla, Itä-Jerusalemissa ja/tai Gazassa. Hankkeiden painopisteet määritellään hakukohtaisesti. Vuosittain käytössä oleva määräraha on suuruudeltaan noin 100 000 euroa.

Miten rahoitusta voi hakea? 

PYM-määrärahahakemusten viimeisin hakuaika oli 2.-31.1.2019. Hakemuksia arvioidaan sen mukaan, miten ne vastaavat Suomen kehityspolitiikan tavoitteita ja lähetystön PYM-painopistealueita sekä hankesuunnitelman laadun ja toteutettavuuden perusteella. Laatukriteereihin sisältyy ihmisoikeusperustainen lähestymistapa kehitysyhteistyöhön (HRBA) ja tulosperustainen johtaminen (RBM).

Lisätietoa hausta suurlähetystön englanninkielisiltä sivuilta.

Lisätietoja: edustuston päällikön sijainen Niina Nykänen, [email protected], puh. +972 3 745 6600.

Lue lisää:

PYM-hankkeet 2005-2018

Results Based Management (RBM) guidance note

Results Framework example

Human Rights Based Approach (HRBA) guidance note