Paikallisen yhteistyön määräraha

Paikallisen yhteistyön määräraha (PYM) on kehitysyhteistyön työkalu, joka tukee Suomen ja Israelin kahdenvälistä suhdetta, Suomen kehitysyhteistyötä ja paikallisen kansalaisyhteiskunnan toimintaa. Paikallisen yhteistyön määrärahan perustana ovat Suomen kehityspolitiikan tavoitteet. Tuettavien hankkeiden tulee edistää kehityspoliittisessa ohjelmassa määriteltyjä painopisteitä.

Tel Avivin suurlähetystö tukee PYM:llä israelilaisten kansalaisjärjestöjen rajat ylittäviä hankkeita, joidenhyödynsaajia ovat palestiinalaiset Länsirannalla, Itä-Jerusalemissa ja/tai Gazassa. Hankkeiden painopisteet määritellään hakukohtaisesti. Vuosittain käytössä oleva määräraha on suuruudeltaan noin 100 000 euroa.

Vuoden 2021-2022 haku on nyt käynnissä. Lisätietoja(avautuu uuteen ikkunaan)

Vuosina 2019-2020 Tel Avivin suurlähetystö tukee järjestöjä:

Gisha 40 000€

Middle East Entrepreneurs of Tomorrow 40 000€

Peace Now 38 092€

ja jatkaa keskeneräistä hanketukea Peres Center for Peace and Innovationille summalla 1908€.

Miten rahoitusta voi hakea? 

PYM-määrärahahakemusten viimeisin hakuaika oli 2.-31.1.2019. Hakemuksia arvioidaan sen mukaan, miten ne vastaavat Suomen kehityspolitiikan tavoitteita ja lähetystön PYM-painopistealueita sekä hankesuunnitelman laadun ja toteutettavuuden perusteella. Laatukriteereihin sisältyy ihmisoikeusperustainen lähestymistapa kehitysyhteistyöhön (HRBA) ja tulosperustainen johtaminen (RBM).

Lisätietoa hausta suurlähetystön englanninkielisiltä sivuilta.

Lisätietoja: edustuston päällikön sijainen Hanna Gehör,  [email protected], puh. +972 3 745 6600.

 

 

Lue lisää:

Results Based Management (RBM) guidance note

Results Framework example

Human Rights Based Approach (HRBA) guidance note